Capitala, poluată cu gunoaie. 212 locuri cu deşeuri depozitate ilegal, descoperite. Ministru: „Ne aflăm într-o locaţie cu imagini şocante”

Capitala, poluată cu gunoaie. 212 locuri cu deşeuri depozitate ilegal, descoperite. Ministru: „Ne aflăm într-o locaţie cu imagini şocante”
gazduire web create web design

Ministrul Mediului Barna Tánczos a anunţat că în urma controalelor efectuate în ultima lună în Capitală au fost descoperite 212 locuri cu depozite ilegale de deşeuri, care ocupau aproape 100.000 de metri pătraţi.

 

 
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tánczos, a făcut miercuri o vizită în zona Şoselei Fundeni din Sectorul 2 al Capitalei, zonă recunoscută pentru depozitarea ilegală de deşeuri.

„Suntem la aproape o lună de când am demarat controale mixte cu Garda Naţională de Mediu, Poliţia Română şi Jandarmeria pentru a-i depista pe cei care depozitează ilegal deşeuri în Capitală. Ne aflăm într-o locaţie cu imagini şocante. Sunt un adept al măsurilor ferme, cred uneori şi în măsurile radicale. Ceea ce am făcut de la începutul lunii februarie împreună cu Primăriile de Sector şi Primăria Generală vine tocmai din acest crez: dacă acţionăm ferm şi suntem hotătâţi, putem să schimbăm imaginea Bucureştiului şi a întregii ţări. Este inadmisibil ca într-o capitală europeană să avem asemenea imagini dezolante”, a spus ministrul.

Acesta a spus că în urma controalelor făcute au fost identificate 212 locuri cu depozite ilegale de deşeuri.

„Acest rezultat arată ca dacă se fac acţiuni ferme, vor veni şi rezultatele. La aceste locaţii, am găsit zeci de mii de tone de deşeuri depozitate ilegal, aproape 100 000 mp acoperiţi total sau parţial de asemenea deşeuri. Au fost aplicate amenzi de sute de mii de lei şi s-a dispus în fiecare caz ecologizarea suprafeţelor. Vom face sesizări penale împotriva proprietarilor de terenuri care nu respectă măsurile de ecologizare dispuse de Garda Naţională de Mediu. Suma totală a amenzilor depăşeşte 300 000 lei”, a mai declarat Barna Tánczos.

De asemenea, ministrul a anunţat că au fost confiscate 7 mijloace de transport folosite la transportul deşeurilor.

Potrivit Ministerului Mediului, cele mai mari depozite de deşeuri ilegale identficate în Capitală în urma acestor controale sunt: în zona Drumul Carierei 28-32 (sectorul 1), pe şoseaua Fundeni (sectorul 2), în zona CET Progresu (sectorul 4), Intrarea Cooperativei (sectorul 5), în spatele CET Vest (sectorul 6).

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *