Caniculă în Bucureşti: celulă de criză în Capitală, puncte de prim ajutor în zonele aglomerate

Caniculă în Bucureşti: celulă de criză în Capitală, puncte de prim ajutor în zonele aglomerate
gazduire web create web design

Începând de joi, la nivelul Centrului Municipiului Bucureşti de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în cadrul Secţiunii Management Operaţional – Operaţii, s-a decis constituirea unei celule pentru monitorizarea efectelor caniculei, anunţă Prefectura Bucureşti.

 

 

 
Activitatea acestei structuri se va desfăşura în regim permanent.

Prefectul Toni Greblă, preşedintele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgentă (CMBSU), a solicitat, joi, membrilor CMBSU să pună în aplicare planurile de măsuri şi acţiuni specifice, având în vedere că, în perioada următoare, vremea va fi caniculară, conform prognozelor Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Totodată, s-a dispus că, începând din data de 22.07.2022, autorităţile publice locale vor organiza puncte de prim ajutor în zonele aglomerate ale fiecărui sector pentru distribuţia de apă potabilă şi vor informa Prefectura Municipiului Bucureşti şi CMBSU cu privire la centrele deschise şi cantitatea de apă disponibilă.

CMBSU a mai decis informarea preventivă a populaţiei cu privire la importanţa respectării recomandărilor pe timpul perioadelor caniculare, precum şi cu privire la interdicţia utilizării focului deschis la arderea de vegetaţie uscată.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *