Calendarul probelor de competenţe de la Bacalaureat a fost modificat. Perioada de încheiere a situaţiei şcolare se prelungeşte

Calendarul probelor de competenţe de la Bacalaureat a fost modificat. Perioada de încheiere a situaţiei şcolare se prelungeşte
gazduire web create web design

Probele de competenţe de la Bacalaureat, care erau programate să înceapă în 12 iunie, au fost amânate pentru 14 iunie, a anunţat joi ministrul Educaţiei Ligia Deca.

 

 
„Conform calendarului actual, mâine, 9 iunie, se încheie perioada de încheiere a situaţiei şcolare pentru clasele a VIII-a şi a XII-a. Tot pe 9 iunie ar fi trebuit să se încheie înscrierile la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională. Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care pentru clasele a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a pentru seral şi frecvenţă redusă, perioada de încheiere a situaţiei şcolare se prelungeşte până pe 13 iunie. În ceea ce priveşte celelalte clase nu se impun în acest moment modificări în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţilor de final de an”, a declarat Ligia Deca.

De asemenea, ea a anunţat că înscrierea la examene se va prelungi tot până pe 13 iunie.

„În acest context, probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susţine în perioada 14-23 iunie. În ceea ce priveşte probele scrise pentru ambele examene naţionale nu se impune în acest moment modificarea calendarului”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Potrivit calendarului iniţial, probele de competenţe trebuia să înceapă în 12 iunie.

Ce se întâmplă dacă greva profesorilor continuă

Ligia Deca a fost întrebată joi, în cadrul unei confirnţe de presă, ce soluţii are Ministerul Educaţiei dacă greva cadrelor didactice va continua şi după 13 iunie, dată până la care se pot încheia situaţiile şcolare şi se încheie înscrierea la Bacalaureat.

„Aşa cum am anunţat, există mai multe variante, vom adopta varianta care înseamnă garanţii maximale pentru toţi elevii, să-şi finalizeze studiile şi să treacă de examenele naţionale într-un calendar care să le permită să mergă mai departe. Una din opţiunile pe care le-am menţionat a fost şi posibilitatea echivalării calificativelor de la probele de competenţe cu mediile din anii de livceu, este una dintre opţiunile pe care le avem, nu este singură, vom anunţa în timp util”, a spus ministrul Educaţiei.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *