Bruce Willis suferă de demenţă. Apropiaţii au difuzat teribila veste

Bruce Willis suferă de demenţă. Apropiaţii au difuzat teribila veste
gazduire web create web design

Familia lui Bruce Willis anunţă că acesta suferă de demenţă, după ce starul din „Greu de ucis”, în vârstă de 67 de ani, fusese diagnosticat cu „afazie”, o tulburare de limbaj cauzată de leziuni la nivelul creierului.

 

 

 
Familia lui Bruce Willis a dezvăluit că actorul a fost diagnosticat cu demenţă frontotemporală (FTD) la mai puţin de un an după ce s-a retras din actorie din cauza luptei sale cu afazia, scrie Daily Mail.

Icoana hollywoodiană, în vârstă de 67 de ani, s-a retras din actorie anul trecut, când a început lupta cu boala care i-a deteriorat limbajul, iar joi familia sa a anunţat că starea actorului a „progresat”.

Declaraţia copiilor săi, a soţiei Emma Heming şi a fostei soţii Demi Moore, postată pe site-ul Asociaţiei pentru Degenerare Frontotemporală, arată: „Familia noastră a vrut să înceapă prin a ne exprima cea mai profundă recunoştinţă pentru incredibila revărsare de dragoste, sprijin şi poveşti minunate pe care le-am primit cu toţii de când am împărtăşit diagnosticul iniţial al lui Bruce. În acest spirit, am vrut să vă oferim o actualizare cu privire la iubitul nostru soţ, tată şi prieten, deoarece acum avem o înţelegere mai profundă a ceea ce trăieşte. De când am anunţat diagnosticul de afazie al lui Bruce în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat şi acum avem un diagnostic mai specific: demenţă frontotemporală (cunoscută sub numele de FTD). Din păcate, dificultăţile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deşi acest lucru este dureros, este o uşurare să avem în sfârşit un diagnostic clar”.

„FTD este o boală crudă de care mulţi dintre noi nu au auzit niciodată şi care poate lovi pe oricine. Pentru persoanele sub 60 de ani, FTD este cea mai frecventă formă de demenţă şi, deoarece obţinerea diagnosticului poate dura ani de zile, FTD este probabil mult mai răspândită decât ştim. În prezent nu există tratamente pentru această boală, o realitate care sperăm că se poate schimba în anii următori. Pe măsură ce starea lui Bruce avansează, sperăm că orice atenţie mediatică poate fi concentrată pentru a face lumină asupra acestei boli care are nevoie de mult mai multă conştientizare şi cercetare. Bruce a crezut întotdeauna în folosirea vocii sale în lume pentru a-i ajuta pe ceilalţi şi pentru a sensibiliza opinia publică şi privată cu privire la probleme importante”, se arată în declaraţie.

Familia îi încurajează pe ceilalţi care se confruntă cu această boală să caute informaţii şi sprijin, iar pe cei care au fost norocoşi să nu aibă nicio experienţă personală cu această boală la fel, să se informeze şi să sprijine misiunea AFTD.

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *