Boris Johnson admite că perspectiva unui acord post-Brexit cu UE este incertă

Boris Johnson admite că perspectiva unui acord post-Brexit cu UE este incertă
gazduire web create web design

Boris Johnson admite că timpul este foarte scurt pentru ajungerea la un acord post-Brexit cu UE. Premierul britanic: „Depunem eforturi imense pentru a găsi soluţii care să respecte în totalitate suveranitatea Marii Britanii. Tranziţia post-Brexit durează până pe 31 decembrie 2020.

 

Premierul britanic, Boris Johnson, a admis, marţi, că este incertă eventualitatea unui acord cu Uniunea Europeană privind relaţiile post-Brexit, însă susţine că Marea Britanie oricum va prospera.

„Depunem eforturi imense pentru a găsi soluţii care să respecte în totalitate suveranitatea Marii Britanii, dar suntem departe de certitudinea posibilităţii unui acord şi timpul este foarte scurt”, a declarat Boris Johnson, într-o şedinţă de guvern.

Premierul Marii Britanii susţine că el vrea un acord cu UE, „dar nu cu preţul principiilor centrale asociate suveranităţii şi controlului asupra legilor, frontierelor, fondurilor şi pescuitului”.

Însă Boris Johnson susţine, potrivit agenţiei Reuters, că Marea Britanie va prospera oricum, chiar şi fără un acord cu Uniunea Europeană privind viitoarele relaţii bilaterale.

Medii de afaceri sunt preocupate de efectele eventualei încheieri a tranziţiei post-Brexit fără niciun acord.

Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană pe 1 februarie. În perioada de tranziţie post-Brexit, care durează până pe 31 decembrie 2020, Marea Britanie va continua să aplice reglementările Uniunii Europene. Premierul Boris Johnson speră că va finaliza până pe 31 decembrie 2020 negocierile privind viitoarele relaţii bilaterale. Liderii UE i-au transmis în mod repetat că timpul este foarte scurt. Bruxellesul a avertizat Guvernul de la Londra că va trebui să respecte standardele sociale, de muncă şi de protecţie a mediului pentru a obţine un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană. Downing Street vrea condiţii similare cu cele acordate de Uniunea Europeană Canadei, Coreei de Sud şi Japoniei, dar oficiali UE au atras atenţia că situaţia este diferită la nivelul standardelor, în contextul proximităţii geografice dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. Recent, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru scenariul încheierii fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *