Bloomberg: SUA şi Taiwanul pregătesc o alternativă la proiectul chinez „O centură, un drum”/ Zonele vizate

Bloomberg: SUA şi Taiwanul pregătesc o alternativă la proiectul chinez „O centură, un drum”/ Zonele vizate
gazduire web create web design

Bloomberg: Statele Unite şi Taiwanul pregătesc o alternativă la proiectul chinez „O centură, un drum”. Oficial taiwanez: SUA şi Taiwanul vor să finanţeze proiecte de infrastructură pentru transporturi şi energie în Asia şi America Latină. Sursele de finanţare ar fi capital privat, prin transparenţă totală.

 

Statele Unite şi Taiwanul pregătesc un proiect de infrastructură în Asia şi America Latină care va fi o alternativă la planul reţelei „O centură, un drum” („Belt and Road”), elaborat de China, informează agenţia Bloomberg.

Ministrul taiwanez de Finanţe, Su Jain-Rong, a declarat vineri că iniţiativa coordonată de Washington va oferi mai multă transparenţă statelor care vor finanţare pentru infrastructură. Statele Unite şi Taiwanul vor să finanţeze proiectele de infrastructură pentru transporturi şi energie în Asia şi America Latină prin capital generat de sectorul privat. Primele proiecte ar urma să fie iniţiate în 2021 sau 2022, a precizat Su Jain-Rong.

Planul, lansat în septembrie, prin semnarea unui acord între SUA şi Taiwan, propune colectarea de fonduri prin obligaţiuni vândute de bănci taiwaneze, de firme de asigurare şi de grupuri de retail. „Proiectul evidenţiază participarea sectorului privat şi a pieţelor financiare, astfel că va fi foarte transparent”, susţine Su Jain-Rong.

Planul americano-taiwanez ar fi o oportunitate de a contracara iniţiativele Chinei de finanţare a proiectelor internaţionale de infrastructură. Proiectul chinez „O centură, un drum” („Belt and Road”) funcţionează prin credite acordate de Beijing şi implică firme chineze de stat.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *