Bitcoin urcă la un nou maxim istoric şi ajunge la 48.216 dolari

Bitcoin urcă la un nou maxim istoric şi ajunge la 48.216 dolari
gazduire web create web design

Bitcoin a urcat marţi la un nou maxim istoric, în condiţiile în care investiţia Tesla Inc în criptomonedă a făcut ca investitorii să considere că aceasta va deveni o clasă de active obişnuită atât pentru companii, cât şi pentru administratorii de bani, relatează Reuters.

 

 
Valoarea bitcoin s-a dublat în ultimele două luni, pe măsură ce investitorii instituţionali caută investiţii alternative şi comercianţii cu amănuntul merg pe val. Saltul de luni, după anunţul Tesla, a fost cea mai mare creştere zilnică din ultimii trei ani.

Bitcoin a atins marţi 48.216 dolari, pe piaţa asiatică. Criptomoneda ethereum a atins un nivel record de 1.784,85 dolari dimineaţa devreme.

Analiştii spun că anunţul Tesla, care a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi a declarat că va primi criptomoneda petru plata maşinilor, face parte dintr-o schimbare mai mare, în condiţiile în care companiile şi casele mari de investiţii urmăresc tendinţele trasate de micii traderi.

„Deşi acum puteţi cumpăra un Tesla cu bitcoin, nu aş sugera să faceţi acest lucru”, a spus Michael Bucella, partener la firma de investiţii în criptomonede BlockTower la CNBC. „Suntem într-o poziţie în care acestea sunt primele faze ale trecerii comunităţii instituţionale şi corporative către bitcoin”.

Bitcoin a crescut deja cu 62% anul acesta, în plus faţă de 300% anul trecut, în timp ce investitorii caută alternative la dolar din cauza ratelor dobânzii de 0% la Rezerva Federală.

Şeful Tesla, Elon Musk, a fost mult timp un fan al criptomonedelor – despre care a vorbit online – dar investiţia Tesla în valută a fost o surpriză care a încins sectorul.

Chiar şi dogecoin, o criptomonedă lansată în glumă, cu un câine drept simbol, şi-a văzut valoarea crescând după ce Musk a menţionat-o pe Twitter.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *