Bitcoin trece pentru prima dată de pragul de 20.000 de dolari

Bitcoin trece pentru prima dată de pragul de 20.000 de dolari
gazduire web create web design

Bitcoin a atins miercuri pragul de 20.000 de dolari pentru prima dată, după ce a crescut cu 4,5% la 20.440 dolari, relatează Reuters. Creşterea bitcoin, pe care unii investitori l-au văzut ca un potenţial refugiu sigur, a coincis cu scăderea preţului aurului spot în ultimele luni.

 

Criptomoneda a câştigat peste 170% în acest an, susţinut de cererea investitorilor atraşi de potenţialul său de câştiguri rapide, pretinsa rezistenţă la inflaţie şi aşteptările că va deveni o metodă de plată majoră.

Ceşterea puternică a Bitcoin a a fost însoţită de un flux masiv de monede către America de Nord din Asia de Est, alimentat de „foamea” de bitcoin din SUA.

Creşterea bitcoin, pe care unii investitori l-au văzut ca un potenţial refugiu sigur, a coincis cu scăderea preţului aurului spot în ultimele luni.

Unii investitori, cum ar fi fondurile speculative, au fost în trecut descurajaţi de natura opacă a pieţei criptomonedelor. Supravegherea strictă a industriei de către autorităţile americane a ajutat la stingerea unora dintre aceste temeri.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *