Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Bitcoin scade la minimul pe 3 luni, volatilitate după tweet-urile lui Elon Musk

Bitcoin scade la minimul pe 3 luni, volatilitate după tweet-urile lui Elon Musk
gazduire web create web design

Bitcoin a scăzut luni la minimul pe trei luni într-o sesiune volatilă, cu investitori vânzând şi cumpărând moneda digitală după ce şeful Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter despre deţinerile bitcoin ale producătorului auto, scrie Reuters.

 

 
Bitcoin a scăzut la 42.185 dolari, cel mai scăzut nivel din 8 februarie, urcând apoi uşor la 43.564 dolari.

În cel mai recent tweet, Musk a spus că „Tesla nu a vândut niciun bitcoin”. Cu o zi mai devreme, el a sugerat că Tesla ar fi putut face acest lucru, iar săptămâna trecută, Musk a spus că Tesla va înceta să încaseze bitcoin ca plată din cauza preocupărilor de mediu.

Musk a stimulat piaţa criptomonedelor cu entuziasmul său pentru respectivele active, dar în ultima vreme a părut să se distanţeze de bitcoin în favoarea dogecoin. În timp ce bitcoin, dogecoin şi ether se bucură încă de creşteri puternice de la un an la altul, ultimele lor evoluţii încep să sperie chiar şi comercianţii experimentaţi.

Piaţa a dovedit că poate reacţiona la tweet-urile lui Elon şi în cazul în care comentariile sale continuă, preţul bitcoin poate fi menţinut sub 50.000 de dolari pentru mult mai mult timp”, spune Alexander Vasiliev, cofondator şi director comercial al reţelei globale de plăţi Mercuryo.

Ether, legat de blockhain-ul ethereum, a scăzut până la 3.123,94 dolari şi a fost tranzacţionat ultima dată în scădere cu 8,3%, la 3.291 dolari. Dogecoin a scăzut cu 6%, la 0,48 dolari SUA, potrivit trackerului de date criptografice CoinGecko.com.

Tesla a dezvăluit în februarie că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari în primul trimestru. La sfârşitul lunii aprilie, Musk a declarat că compania a vândut 10% din posesiile sale pentru a obţine lichidităţi.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *