Bitcoin a atins cel mai slab nivel din acest an. Piaţa criptomonedelor a pierdut 300 de miliarde de dolari din cauza Chinei

Bitcoin a atins cel mai slab nivel din acest an. Piaţa criptomonedelor a pierdut 300 de miliarde de dolari din cauza Chinei
gazduire web create web design

Scăderile înregistrate de Bitcoin au continuat şi marţi, în contextul în care cea mai valoroasă criptomonedă la nivel mondial a atins cel mai slab nivel din ianuarie.

 

 
Moneda a suferit un declin de 9,25% în ultimele 24 de ore şi a ajuns la 29.744 dolari, traderii avertizând că pragul psihologic de sub 30.000 de dolari ar putea conduce la o nouă rundă de pierderi, scrie CNBC, citat de Ziarul Financiar.

Analiştii au urmărit îndeaproape nivelul de 30.000 de dolari, pe care l-au descris drept un prag cheie după ce criptomoneda s-a apropiat de acest rezultat în timpul prăbuşirii din luna mai. Analiştii, care studiază graficele pentru a lua decizii de cumpărare sau vânzare, îşi vor arunca acum privirea asupra pragului de sub 20.000 de dolari.

Conform Coindesk, Bitcoinul s-a tranzacţionat cu aproximativ 29.110 dolari în prima zi a anului, ceea ce înseamnă că moneda virtuală ar putea intra în teritorii negative în 2021.

Piaţa criptomonedelor a pierdut 300 de miliarde de dolari din cauza Chinei, însă noua ameninţare vine din Statele Unite prin forma noilor reglementări ale sectorului crypto

Luând în calcul rezultatele de marţi, Bitcoinul se află la 54% sub recordul stabilit la jumătatea lunii aprilie de 64.000 de dolari. Între timp, Ether şi Dogecoin au scăzut cu 10% şi, respectiv, 23% în ultimele 24 de ore.

Nu este prima oară când au loc astfel de pierderi, Bitcoinul scăzând la un moment dat cu 80% faţă de maximul atins la sfârşitul lui 2017. Investitorii din sectorul crypto au avertizat că asemenea perioade de volatilitate pot reapărea în anii următori.

Preţul unui Bitcoin a crescut cu aproape 500% între septembrie 2020 şi apogeul de la jumătatea primăverii. Criptomoneda este pe plus cu 150% în ultimele 12 luni.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *