gazduire web create web design

”Birdwatch”, programul pilot prin care Twitter permite utilizatorilor să semnaleze dezinformarea

”Birdwatch”, programul pilot prin care Twitter permite utilizatorilor să semnaleze dezinformarea
gazduire web create web design

Twitter îşi înrolează utilizatorii pentru a ajuta la combaterea dezinformării pe reţeaua sa, marcând şi notând tweet-uri înşelătoare şi false. Pentru a ajuta la eliminarea informaţiilor inutile sau false, Twitter intenţionează să ataşeze fiecăruia un „scor de utilitate” şi le va eticheta pe cele „considerate în prezent utile”. Programul va începe cu 1.000 de utilizatori şi, în cele din urmă, se va extinde şi în afara SUA.

 

 
Programul pilot dezvăluit luni, numit ”Birdwatch”, permite unui grup preselectat de utilizatori, deocamdată doar din SUA, să se înscrie prin Twitter. Cei care doresc să se înscrie trebuie să fie clienţii unui operator de telefonie din SUA, să aibă un e-mail şi un număr de telefon verificate şi fără încălcări recente ale regulilor Twitter.

Twitter a spus că doreşte atât experţi, cât şi non-experţi să scrie note ”Birdwatch”, menţionând platforma Wikipedia ca având succes cu ajutorul contribuţiei non-experţilor. „La testarea conceptelor, am văzut non-experţi scriind note concise, utile şi uşor de înţeles, citând deseori surse valoroase de experţi”, a scris compania într-o postare pe blog.

Twitter, alături de alte reţele de socializare, a abordat modul cel mai bun de combatere a dezinformării serviciului său. În ciuda regulilor şi a aplicării mai stricte, falsurile despre alegerile prezidenţiale din SUA şi coronavirus continuă să se răspândească, potrivit Euronews.

Compania a declarat că ”Birdwatch” nu va înlocui alte etichete şi verificări pe care Twitter le foloseşte în prezent, în primul rând, pentru alegeri şi dezinformări legate de COVID-19 şi postări înşelătoare.

Twitter din San Francisco a declarat că încearcă să se asigure că ”Birdwatch” are o gamă diversă de perspective şi participanţi, o problemă continuă la Wikipedia, unde mulţi dintre colaboratori şi editori sunt bărbaţi.

„Dacă avem mai mulţi solicitanţi decât sloturi pilot, vom admite în mod aleatoriu conturi, prioritizând conturile care tind să urmărească şi să interacţioneze cu diferite audienţe şi conţinut decât cele ale participanţilor existenţi”, a scris Twitter.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *