Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

BioNTech lucrează la o formulă îmbunătăţită a vaccinului anti-COVID-19, care se poate transporta la temperatura camerei

BioNTech lucrează la o formulă îmbunătăţită a vaccinului anti-COVID-19, care se poate transporta la temperatura camerei
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Uğur Şahin a declarat într-un interviu pentru Frederik Pleitgen, de la CNN, că BioNTech lucrează la o formulă pentru vaccinul său, care să poată fi transportată la temperatura camerei. Vaccinul, în formula actuală, trebuie ţinut la -75 grade Celsius, cu 50 de grade mai rece decât orice alt vaccin folosit în prezent în SUA. Uğur Şahin: Credem că în a doua jumătate a anului 2020 vom avea o formulă comparabilă cu orice alt vaccin.

 

Uğur Şahin a declarat într-un interviu pentru Frederik Pleitgen, de la CNN, că BioNTech lucrează la o formulă îmbunătăţită pentru vaccinul său, care să poată fi transportată la temperatura camerei.

BioNTech şi Pfizer au venit cu veşti bune de curând şi au anunţat că vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de ei a fost un succes în fazele de testare. Însă, condiţiile de transport şi păstrare ale vaccinului sunt dificil de respectat, după cum au afirmat mai mulţi specialişti internaţionali. Vaccinul trebuie ţinut la -75 grade Celsius, cu 50 de grade mai rece decât orice alt vaccin folosit în prezent în SUA. Cabinetele medicale, farmaciile şi laboratoarele de stat nu au congelatoare care să atingă temperaturi atât de scăzute.

Din acest motiv, cei de la BioNTech au anunţat că lucrează la o variantă a vaccinului, care poate fi transportată şi la temperatura camerei.„Având în vedere faptul că dezvoltarea vaccinului a fost atât de rapidă, nu am reuşit să creăm condiţii mai stabile. Credem că în a doua jumătate a anului 2020 vom avea o formulă comparabilă cu orice alt vaccin”, a declarat Uğur Şahin.

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *