gazduire web create web design

Bill Gates investeşte în România. Legăturile miliardarului cu ţara noastră

Bill Gates investeşte în România. Legăturile miliardarului cu ţara noastră
gazduire web create web design

Bill Gates a investit 8,7 milioane de dolari în Fondul Proprietatea, scrie ZF. Societatea Fondul Proprietatea este listată şi la Bursa de la Londra. Bill Gates are expunere şi la eMAG, PayU, OLX, Fashion Days şi Autovit.

 

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, Bill Gates, a investit aproape 9 milioane de dolari în Fondul Proprietatea. Societatea comercială, care este înfiinţată de Guvernul României în 2005, este listată şi la Bursa de la Bucureşti, dar şi la cea de la Londra.

Ce înseamnă această investiţie a miliardarului Bill Gates?

Înseamnă că miliardarul american are expunere indirectă la companii foarte importante pentru România, cum ar fi Hidroelectrica, Petrom, Nuclearelectrica. Fondul Proprietatea este acţionar direct pentru aceste companii. În funcţie de evoluţia acestor societăţi, Bill Gates poate câştiga bani, dar riscă şi pierderi.

Legăturile lui Bill Gates cu România

Miliardarul american a investit şi în compania sud-africană Naspers, companie care este acţionar majoritar pentru cel mai mare retailer online din România – eMag. În afară de eMag, Naspers deţine în România şi OLX, Fashion Days sau Autovit. Bill Gates are 65 de ani şi o avere de aproape 150 de miliarde de dolari.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *