Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

BBC l-a desemnat pe Lewis Hamilton personalitatea sportivă a anului 2020

BBC l-a desemnat pe Lewis Hamilton personalitatea sportivă a anului 2020
gazduire web create web design

Lewis Hamilton a fost desemnat Personalitatea sportivă a anului 2020 de către BBC, după ce pilotul l-a depăşit pe Michael Schumacher la numărul de curse câştigate şi l-a egalat la titlurile de campion în F1.

 

BBC Sports a decernat, în noaptea de duminică spre luni, superlativele anului în sportul britanic, iar titlul de Personalitate Sportivă a anului 2020 i-a fost atribuit pilotului de Formula 1, Lewis Hamilton, care, în 2020, l-a depăşit pe Michael Schumacher la numărul de curse câştigate şi l-a egalat la titlurile de campion în F1.

Lewis Hamilton e unul dintre cei mai mari piloţi ai F1 din toate timpurile, deţinând şapte titluri mondiale.

El a depăşit, de asemenea, un alt record deţinut de Schumacher, cumulând un total de 91 de victorii.

În urma unui votului, căpitanul lui Liverpool, Jordan Henderson, a terminat pe locul doi, în timp ce jockey-ul Hollie Doyle este pe locul 3.

Boxerul Tyson Fury, jucătorul britanic de cricket Stuart Broad şi Ronnie O’Sullivan au fost de asemenea printre nominalizaţi.

„Vreau să-i felicit pe toţi cei nominalizaţi. Sunt atât de mândru de ceea ce am realizat şi vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au votat. Nu mă aşteptam la asta, ţinând cont că toţi pretendenţii aveau şanse mari”, a spus Hamilton pentru BBC Sports.

Aceasta este a doua oară când Hamilton este încoronat cu titlul de Personalitatea Sportivă a Anului, el câştigând premiul pentru prima dată în 2014. Pilotul britanic s-a clasat de alte patru ori pe locul secund, cel mai recent în 2019.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *