Barcelona câştigă a 11-a oară finala Ligii Campionilor la handbal masculin

Barcelona câştigă a 11-a oară finala Ligii Campionilor la handbal masculin
gazduire web create web design

Barcelona a câştigat duminică seara finala Ligii Campionilor la handbal masculin, învingând în finală echipa poloneză Vive Kielce, după două reprize de prelungiri şi aruncări de departajare. Catalanii au obţinut astfel al 11-lea trofeu CL din istorie şi al doilea consecutiv.

 

 

 
Polonezii învinseseră Barca de două ori în meciurile din grupe, în acest sezon, şi fanii catalani aşteptau revanşa.
Prima repriză a fost uşor dominată de spanioli, care au avut chiar şi 3 goluri avans, în mai multe rânduri. Elevii lui Talant Dujshebaev au recuperat până la pauză, intrându-se la vestiare cu avans de un singur gol 14-13, pentru spanioli, cu un gol marcat de aceştia la ultima fază a reprizei.

Partea secundă a fost mult mai echilibrată, cele două echipe trecând pe rând la conducere, însă niciodată cu mai mult de un gol.

Cu trei minute înainte de final, la 27-27, Kielce a primit o eliminare şi Barca părea că are un avantaj pe final de meci.

Catalanii au marcat de la 7 metri şi apoi au recuperat o minge în apărare. La atacul imediat următor Dika Mem a ratat şansa de a se desprinde la 29-27, aruncând pe lângă poartă.

Kielce a reuşit să egaleze, 28-28, în ultima secundă de joc, după ce Dujshebaev dictase schema de joc în time-out-ul cerut când mai erau 30 de secunde.

Cele două reprize de prelungiri, a câte 5 minute, s-au încheiat tot la egalitate (32-32), tot fără ca vreuna din echipe să aibă avantaj mai mare de un gol pe tabelă.

La aruncările de la 7 metri, Alex Dujshebaev a fost singurul care a ratat şi a trimis trofeul la Barcelona, pentru al doilea an consecutiv şi a 11-a oară în istoria catalanilor.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *