gazduire web create web design

Azerbaidjanul şi Armenia au iniţiat schimburi de prizonieri

Azerbaidjanul şi Armenia au iniţiat schimburi de prizonieri
gazduire web create web design

Azerbaidjanul şi Armenia au efectuat primele schimburi de prizonieri. „S-a ajuns la un acord pentru un schimb de prizonieri şi ostatici, după principiul «toţi în schimbul tuturor»”, anunţă Azerbaidjanul. Confruntările dintre Armenia şi Azerbaidjan au izbucnit în septembrie şi au durat 44 de zile, soldându-se cu peste 5.600 de morţi.

 

Guvernul din Azerbaidjan a anunţat, luni, iniţierea schimburilor de prizonieri cu Armenia, la o lună după intrarea în vigoare a acordului de încetare a confruntărilor militare din Nagorno-Karabah, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.

„Ca urmare a negocierilor cu partea armeană, prin intermediul organizaţiilor internaţionale şi al Comandamentului forţelor ruse de menţinere a păcii, s-a ajuns la un acord pentru un schimb de prizonieri şi ostatici, după principiul «toţi în schimbul tuturor»”, a anunţat Comitetul azer pentru prizonieri de război. Primele schimburi de prizonieri au avut loc luni.

În acelaşi timp, autorităţile din Azerbaidjan au anunţat arestarea a patru militari azeri, doi fiind acuzaţi de insulte la adresa corpurilor unor militari armeni decedaţi în confruntări, iar ceilalţi doi de profanare a mormintelor unor militari armeni.

Confruntările dintre Armenia şi Azerbaidjan au izbucnit în septembrie şi au durat 44 de zile, soldându-se cu peste 5.600 de morţi. Un armistiţiu mediat de Rusia este în vigoare de la jumătatea lunii noiembrie.

Duminică, în Nagorno-Karabah au avut loc noi schimburi de focuri, soldate cu moartea a patru militari azeri şi rănirea a şase militari armeni.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *