Avertismentul dur dat de China: „Independenţa Taiwanului înseamnă război”

Avertismentul dur dat de China: „Independenţa Taiwanului înseamnă război”
gazduire web create web design

China şi-a întărit limbajul faţă de Taiwan joi, avertizând după intensificarea activităţilor militare recente în apropierea insulei că „independenţa înseamnă război” şi că forţele armate chineze iau măsuri pentru a răspunde provocării şi ingerinţelor străine, relateaz[ Reuters. Taiwan, revendicat de China ca teritoriu propriu, a raportat multiple avioane de luptă şi bombardiere chineze care au intrat în zona de identificare a apărării aeriene din sud-vestul Taiwanului în weekend, ceea ce a provocat îngrijorare la Washington.

 

 
China consideră că guvernul ales al Taiwanului mută insula către o declaraţie de independenţă formală, deşi preşedintele din Taiwan, Tsai Ing-wen a spus în repetate rânduri că sunt deja o ţară independentă numită Republica China, denumirea sa oficială.

Întrebat la un briefing de ştiri lunar despre activităţile recente ale forţelor aeriene, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din China, Wu Qian, a declarat că Taiwanul este o parte inseparabilă a Chinei.

„Activităţile militare desfăşurate de Armata Populară de Eliberare a Chinei în Strâmtoarea Taiwan sunt acţiuni necesare pentru a aborda situaţia actuală de securitate din Strâmtoarea Taiwan şi pentru a proteja suveranitatea şi securitatea naţională”, a spus el.

„Sunt un răspuns solemn la interferenţele externe şi provocările forţelor ce doresc independenţa Taiwanului, a adăugat el.

Incursiunile chineze au dus la detaşarea unui grup de luptă al transportatorilor americani care a intrat în disputa Mării Chinei de Sud pentru a promova „libertatea mărilor”.

„Avertizăm acele elemente ale independenţei Taiwanului: cei care se joacă cu focul se vor arde singuri, iar independenţa Taiwanului înseamnă război”, a adăugat el.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *