gazduire web create web design

Avertisment dur al ministrul britanic de Finanţe: „Urgenţa economică” generată de pandemie abia a început

Avertisment dur al ministrul britanic de Finanţe: „Urgenţa economică” generată de pandemie abia a început
gazduire web create web design

Ministrul britanic de Finanţe avertizează: „Urgenţa economică abia a început”. Economia Marii Britanii va avea o scădere de 11,3% în 2020. Rishi Sunak anunţă alocarea a încă 55 de miliarde de lire sterline (61 miliarde de euro) pentru gestionarea efectelor crizei.

 

Situaţia de „urgenţă economică” generată de pandemie abia a început, a declarat, joi, ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, avertizând că activităţile economice şi locurile de muncă vor fi afectate grav.

„Ne confruntăm cu o urgenţă medicală care nu s-a încheiat. Iar urgenţa economică abia a început. De aceea, am luat şi continuăm să luăm măsuri extraordinare, pentru protejarea locurilor de muncă şi a veniturilor”, a declarat Rishi Sunak, potrivit cotidianului The Guardian şi postului BBC News.

Conform datelor prezentate de Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară, economia Marii Britanii va avea o scădere de 11,3% în 2020. Încheierea tranziţiei post-Brexit fără niciun acord riscă să genereze o scădere de încă 2% a PIB-ului Marii Britanii.

Rishi Sunak a anunţat alocarea a încă 55 de miliarde de lire sterline (61 miliarde de euro) pentru gestionarea efectelor economice şi sociale generate de restricţiile antiepidemice.

Creditele guvernamentale contractate anul acesta au atins nivelul-record de 394 de miliarde de lire sterline (441 de miliarde de euro).

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *