Autorităţile din Japonia îndeamnă populaţia să poarte mască inclusiv în propria locuinţă

Autorităţile din Japonia îndeamnă populaţia să poarte mască inclusiv în propria locuinţă
gazduire web create web design

Japonia se chinuie să gestioneze pandemia exact înaintea sărbătorilor de iarnă, iar anumiţi lideri locali au început să îi îndemne pe cetăţeni să poarte masca de protecţie inclusiv în propriile lor locuinţe, potrivit Bloomberg.

 

Yuriko Koike, guvernatoarea Tokyo-ului, şi omologii ei din trei prefecturi învecinate au transmis un mesaj comun prin care îi îndeamnă pe cei în vârstă şi pe cei vulnerabili să poarte masca în propria casă în timpul vacanţei de iarnă. Şi alte prefecturi, precum Fukushima şi Niigata, au lansat separat indicaţii similare.

Japonia se confruntă cu un nou val al pandemiei de Covid-19 pe măsură ce iarna îşi intră în drepturi, iar numărul de noi cazuri zilnice a atins un nivel record.

Autorităţile nu au puterea de a impune lockdown strict şi au dificultăţi în a convinge populaţia să rămână acasă.

Odată lăudată pentru abilitatea de a gestiona pandemia fără a impune măsuri dure de distanţare socială, Japonia începe să pună la îndoială modelul pe care l-a ales pentru traversarea situaţiei epidemiologice.

De asemenea, statisticile din realitatea economică arată că oamenii se reîntorc încet spre marile oraşe. În timp ce traficul din cunoscuta zonă de shopping Ginza din Tokyo era cu 19% mai jos duminică faţă de media anului trecut, acesta a înregistrat o creştere de 3% faţă de săptămâna anterioară, conform televiziunii FNN, care citează date de la operatorul telecom NTT Docomo.

Guvernatoarea Koike le-a cerut cetăţenilor din Tokyo să rămână acasă de Revelion, un moment în care familiile se adună de obicei.

Cu toate acestea, Tokyo a atins săptămâna trecută un record de cazuri zilnice noi, cu 821 de infectări într-o singură zi.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *