Austria propune detenţie pe termen nelimitat pentru cei care prezintă ameninţări teroriste

Austria propune detenţie pe termen nelimitat pentru cei care prezintă ameninţări teroriste
gazduire web create web design

Austria intenţionează să permită instanţelor să-i închidă pe cei condamnaţi pentru infracţiuni legate de terorism atât timp cât sunt consideraţi o ameninţare. Cancelarul austriac: ”Dacă un criminal bolnav mintal poate fi închis pe viaţă pentru că este o ameninţare, atunci un terorist care prezintă o ameninţare poate fi închis pe viaţă”.

 

Austria intenţionează să permită instanţelor să-i închidă pe cei condamnaţi pentru infracţiuni legate de terorism atât timp cât sunt consideraţi o ameninţare, a declarat miercuri guvernul, relatează Reuters.

Acţiunea a venit după ce săptămâna trecută la Viena, un jihadist care fusese eliberat devreme din închisoare a ucis patru persoane, apoi fiind împuşcat de poliţişti.

Tânărul în vârstă de 20 de ani fusese condamnat la 22 de luni pentru încercarea de a se alătura Statului Islamic în Siria.

Dacă un criminal bolnav mintal poate fi închis pe viaţă pentru că este o ameninţare, atunci un terorist care prezintă o ameninţare poate fi închis pe viaţă”, a declarat cancelarul conservator Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă despre un pachet de măsuri antiteroriste.

Kurz a spus că aceasta ar putea deveni o opţiune pentru instanţe atunci când îi condamnă pe cei vinovaţi pentru crime jihadiste. Pentru cei care şi-au ispăşit deja pedeapsa, Austria ar planifica o monitorizare mai sistematică prin etichetare electronică.

Austria are un număr relativ mare de oameni care s-au alăturat statului islamic din Siria sau Irak sau au încercat să facă acest lucru. Kurz a spus că numărul „luptătorilor terorişti străini” în Austria depăşeşte 150, dintre care unii se află în închisoare. Iar peste 100 nu s-au întors încă în Austria, a adăugat el.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *