Austria prelungeşte lockdown-ul. Până la ce dată este valabil

Austria prelungeşte lockdown-ul. Până la ce dată este valabil
gazduire web create web design

Austria a renunţat la planurile de a permite oricărei persoane cu un test coronavirus negativ să iasă din lockdown cu o săptămână mai devreme. Decizia a venit după ce partidele de opoziţie din Austria au blocat un proiect de lege care ar fi permis persoanelor care faceau dovada unui test negativ să iasă mai devreme din lockdown. Nu este clar deocamdată dacă şi şcolile vor rămâne închise până pe 24 ianuarie.

 

 
Austria a renunţat la planurile de a permite oricărei persoane cu un test coronavirus negativ să iasă din lockdown cu o săptămână mai devreme, extinzând efectiv măsurile stricte şi ţinând închise restaurantele şi magazinele neesenţiale până pe 24 ianuarie, notează Reuters.

Decizia a venit după ce partidele de opoziţie din Austria au blocat un proiect de lege care ar fi permis persoanelor care faceau dovada unui test negativ să iasă mai devreme din lockdown, a precizat ministrul Sănătăţii, Rudolf Anschober.

Nu este clar deocamdată dacă şi şcolile vor rămâne închise până pe 24 ianuarie sau dacă se pot deschide conform planificării iniţiale, pe 18 ianurie.

Proiectul de lege prevedea ca persoanele care prezentau un test negativ la coronavirus să participe la evenimente culturale sau sportive, să meargă la cumpărături la magazinele cu produse neesenţiale, la restaurante şi frizerii, cu o săptămână mai devreme de sfârşitul oficial al lockdown-ului, 24 ianuarie.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *