Au apărut ochelarii cu care cicliştii pot vedea în spate

Au apărut ochelarii cu care cicliştii pot vedea în spate
gazduire web create web design

Hindsight este proiectul unui inventator irlandez, Alex MacDonald. El a creat ochelarii cu care bicicliştii pot să vadă în spate. Campion naţional la ciclism, Marius Petrache a încântat de proiect.

 

 
Cui nu i-ar plăcea să aibă ochii în ceafă? Mai ales dacă eşti biciclist. Nişte ochelari revoluţionari pot să ajută la evitarea accidentelor din trafic.

Hindsight este invenţia unui fizician irlandez. Sunt nişte ochelari creaţi în tandem cu fostul campion olimpic, Callum Skinner. Acesta explică felul în care funcţionează ochelarii

„Mai simplu spus, felul în care ochelarii Hindsight funcţionează: la marginea lentilelor este un mic unghi cu o oglindă transparentă care practic măreşte vederea periferică şi îţi permite să vezi în spate”, explică fostul ciclist.

„Ochelarii Hindsight au fost creaţi iniţiali din cauza problemelor pe care navetiştii le întâmpină în mediul urban. Dar ne-am dat seama rapid că aceşti ochelari pot fi folosiţi şi în lumea sportului”, mai spune Skinner.

Proiectul a strâns peste 100.000 de dolari finanţare pe platforma Kickstarter şi devine realitate. Astfel de ochelari vor ajuta nu doar bicicliştii în trafic, ci şi în competiţii.

Ciclistul român Marius Petrache este şi el încântat de aceşti ochelari.

„Am impresia că sunt axaţi mai mult pe design urban. Şi chiar ajută din punctul meu de vedere. Pentru cei mai puţin antrenaţi, în oraşe de exemplu când trebuie să fii super atent la pietoni, maşini, semafoare. Pentru mine ţine şi de obişnuinţă pentru că întorc tot timpul capul”, consideră Marius Petrache.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *