Atacul de la Nisa. Autorul este un tunisian care a ajuns în Hexagon la începutul lunii octombrie. / Franţa, mesaj de pace pentru musulmani

Atacul de la Nisa. Autorul este un tunisian care a ajuns în Hexagon la începutul lunii octombrie. / Franţa, mesaj de pace pentru musulmani
gazduire web create web design

Atacatorul cu cuţit de la Nisa, care a ucis trei persoane, este un tunisian de 21 de ani. El a ajuns în Europa prin insula italiană Lampedusa la sfârşitul lunii septembrie. Bărbatul se numeşte Brahim Aoussaoui, a ajuns în Franţa la începutul lunii octombrie şi nu a solicitat azil în Hexagon.

 

Atacatorul cu cuţit care a ucis trei persoane joi în bazilica Notre-Dame din Nisa, este un tunisian de 21 de ani care a ajuns în Europa prin insula italiană Lampedusa la sfârşitul lunii septembrie, relatează Le Figaro.

El a fost băgat în carantină de autorităţile italiene înainte de a fi obligat să părăsească teritoriul italian.

Bărbatul se numeşte Brahim Aoussaoui, a ajuns în Franţa la începutul lunii octombrie şi nu a solicitat azil în Hexagon.

Atacul de la Nisa: trei persoane au fost ucise

Atacul a avut loc la 8:30 dimineaţa. Tânărul a intrat în biserică cu o sacoşă plină de cuţite şi a ucis trei persoane: o femeie de 70 de ani, a fost decapitată, un bărbat de 45 de ani, angajat al bisericii, căruia i-a fost tăiat gâtul, şi o femeie de 30 de ani, care a fost înjunghiată de mai multe ori şi a murit din cauza rănilor într-un bar din apropierea bisericii.

În timpul atacului, autorul a strigat Allah Akbar.

Avignon, un bărbat înarmat cu un cuţit a încercat să atace poliţiştii pe o stradă. Acesta a fost împuşcat şi a murit.

Tot joi dimineaţă, un cetăţean saudit a înjunghiat un membru al pazei la Consulatul francez din Jeddah.

Franţa lansează un „mesaj de pace pentru lumea musulmană”

Ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-Yves Le Drian, a lansat joi, 29 octombrie, un „mesaj de pace pentru lumea musulmană”, subliniind că Franţa este „ţara toleranţei,” nu a „dispreţului sau respingerii”.

„Nu ascultaţi voci care încearcă să stârnească neîncredere. Nu vă lăsaţi prinşi în excesele unei minorităţi de manipulatori,” a spus ministrul, potrivit Le Figaro.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *