Atac terorist la Viena. Cea mai grea noapte a poliţiştilor austrieci din ultimii unsprezece ani

Atac terorist la Viena. Cea mai grea noapte a poliţiştilor austrieci din ultimii unsprezece ani
gazduire web create web design

A fost cea mai grea tură de noapte a poliţiştilor din Viena din ultimii unsprezece ani. În 2009 cartierul indian din capitala Austriei a fost atacat.

 

 
Ce ştim până acum: 

 • 3 persoane au decedat: 2 bărbaţi şi o femeie
 • 15 persoane rănite grav, între ele un ofiţer de poliţie
 • Atacul a fost orchestrat de cel puţin o personă care a fost împuşcată mortal de poliţie
 • Atacul este considerat a fi unul islamist
 • Atacatorul a fost înarmat şi părea să poarte o vestă explozivă care s-a dovedit a fi falsă
 • Apartamentul suspectului este percheziţionat de trupele speciale austriece

Forţele speciale „Cobra” au fost alertate imediat după primul apel care anunţa atacul din centrul Vienei. Toate unităţile disponibile din capitala Austriei, dar şi din Graz şi Linz au fost trimise la faţa locului. În plus, după ce cancelarul Kurtz a calificat atacul drept atentat terorist, armata austriacă a preluat comanda operaţiunii.

Prima ţintă a atacatorilor a fost Marea Sinagogă din centrul oraşului. La fel ca restul lăcaşelor de cult din Austria, era deja sub supravegherea poliţiei la ora atacului.

Aşa se explică cât de rapid a fost anihilat primul atacator, care a deschis focul şi a creat panică ameninţând că se detonează în faţa lăcaşului de cult. Centura cu explozibili era însă falsă.

Dar, nici Armata, nici poliţia austriacă nu au putut bloca avalanşa de mesaje din Social Media. După ce reţelele de socializare s-au umplut cu imagini şi informaţii din centrul Vienei, autorităţile au făcut apel, tot pe social-media, ca vienezii să se oprească şi să urce pe o platformă specială toate imaginile şi datele pe care le au de la faţa locului. Nu de alta, dar situaţia e încă extrem de confuză.

Imediat ce poliţia din Viena a anunţat pe Twitter că îi roagă pe localnici să stea în case, să evite centrul oraşului, un utilizator cu nume arab a comentat sec: „Încă nu aţi văzut nimic!”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

  Articole Similare

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *