gazduire web create web design

Atac cibernetic asupra AstraZeneca. Suspecţii sunt hackeri nord-coreeni

Atac cibernetic asupra AstraZeneca. Suspecţii sunt hackeri nord-coreeni
gazduire web create web design

Hackerii au încercat obţină acces în sistemul AstraZeneca. Atacatorii se dădeau drept angajatori şi trimiteau documente infectate. Specialiştii au constatat similarităţi cu metodele folosite de nord-coreeni.

 

În ultimele săptămâni, hackerii au încercat să pătrundă în sistemul producătorului de vaccinuri AstraZeneca.

Hackerii au încercat să obţină date de intrare în sistem de la angajaţii companie. Atacatorii pozau drept potenţiali angajatori pe LinkedIn şi WhatsApp şi propuneau oferte de angajare tentante. Oamenilor li s-au trimis documente de angajare care conţineau viruşi care ar fi permis ulterior atacatorilor să controleze calculatoarele atacatorilor.  Atacul a vizat inclusiv oameni care lucrează la cercetările asupra Covid-19.

”Cea mai valoroasă proprietate intelectuală din lume la ora actuală este cea legată de vaccinurile Covid,” spune Robert Hannigan, de la serviciile secrete britanice. 

Bănuielile se îndreaptă spre Coreea de Nord. Specialiştii spun că instrumentele şi tehnicile folosite sunt similare cu atacuri atribuite de oficiali americani nord-coreenilor.

Atacurile cibernetice asupra organizaţiilor de sănătate, cercetătorilor şi producătorilor de medicamente s-au intensificat de la începutul pandemiei de coronavirus, actorii statali încercând să obţină acces la cele mai noi cercetări şi informaţii despre epidemie.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *