Astronauţii s-au întors acasă. După şase luni în spaţiu, 4 astronauţi din misiunea istorică NASA-SpaceX au revenit pe Pământ

Astronauţii s-au întors acasă. După şase luni în spaţiu, 4 astronauţi din misiunea istorică NASA-SpaceX au revenit pe Pământ
gazduire web create web design

Echipajul SpaceX Crew-1 a andocat, azi-noapte, de pe Staţia Spaţială Internaţională. Capsula cu cei patru astronauţi a aterizat cu bine, în această dimineaţă, în apele Golfului Mexic.A fost prima aterizare desfăşurată pe timp de noapte, din ultimii 53 de ani.

 

 
Aterizarea celor patru astronauţi a avut loc în dimineaţa aceasta, în Golful Mexicului, pe coasta oraşului Panama, din statul Florida.

Sonda spaţială Crew Dragon a SpaceX, supranumită Resilience, a plecat de la Staţia Spaţială Internaţională la 20:35 ET sâmbătă şi aterizat în apele Golfului Mexic, în largul coastei Floridei, la aproximativ 2:56 AM ET duminică.

Andocarea s-a desfăşurat live, pe canalul de Youtube al celor de la NASA. Echipajul SpaceX Crew-1, al NASA a andocat aseară de pe Staţia Spaţială Internaţională.

„Dragon SpaceX toate dispozitivele de prindere sunt deschise. Mă bucur să iau parte la (n.r. succesul) separării”, se aude în înregistrarea NASA.

A fost prima aterizare după o misiune îndepărtată, desfăşurată pe timp de noapte, din ultimii 53 de ani. SpaceX s-a pregătit din răsputeri pentru a duce la bun final acest obiectiv.

Aceştia au făcut inclusiv teste în care au recuperat o capsulă Dragon fără echipaj, pe timp de noapte, pentru a se asigura de succesul misiunii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *