AstraZeneca primeşte protecţie guvernamentală din partea mai multor ţări în cazul în care vaccinul pentru COVID-19 va avea efecte secundare

AstraZeneca primeşte protecţie guvernamentală din partea mai multor ţări în cazul în care vaccinul pentru COVID-19 va avea efecte secundare
gazduire web create web design

AstraZeneca, producătorul vaccinului pentru COVID-19, a primit protecţie gurvernamentală din partea mai multor ţări. 25 de companii testează vaccinuri pe oameni şi se pregătesc să imunizeze milioane de persoane. AstraZeneca s-a angajat să furnizeze un număr de peste 2 miliarde de doze de vaccin.

 

AstraZeneca, producătorul vaccinului pentru COVID-19 dezvoltat de Oxford, a primit protecţie gurvernamentală din partea mai multor ţări în cazul în care vor exista efecte secundare.

În timp ce 25 de companii testează vaccinuri pe oameni şi se pregatesc să imunizeze milioane de persoane după ce vor dovedi că acesta va da randament, s-a pus întrebarea cine va plăti eventualele cereri de compensaţii în cazul în care vor apărea diverse efecte adverse.

Oficialii UE au declarat în această săptămână că răspunderea pentru produse a fost printre punctele controversate ale eforturilor europene de a asigura oferte de aprovizionare pentru potenţialele vaccinuri destinate COVID-19 de la Pfizer, Sanofi şi Johnson&Johnson.

AstraZeneca, al doilea cel mai mare producător de medicamente din Marea Britanie, s-a angajat să furnizeze un număr de peste 2 miliarde de doze de vaccin, fără profit, într-un acord cu Statele Unite, Regatul Unit şi ţări europene.

„Acesta este o situaţie unică, în care noi, în calitate de companie, nu ne putem asuma riscul dacă…în patru ani vaccinul are efecte secundare. În contractele aflate în derulare cerem o garanţie. Pentru majoritatea ţărilor este acceptabil să îşi asume riscul, deoarece este în interesul lor naţional” a declarat Rudd Dobber, director executiv AstraZeneca pentru Reuters.

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *