gazduire web create web design

Armenii protestează împotriva acordului de încetare a focului din Nagorno-Karabakh

Armenii protestează împotriva acordului de încetare a focului din Nagorno-Karabakh
gazduire web create web design

Poliţia armeană a arestat un lider al opoziţiei şi alte câteva persoane care au încercat un miting. Protestatarii i-au cerut premierului Nikol Pashinyan să demisioneze după ce a semnat un acord de încetare a focului care a încheiat lupta cu Azerbaidjanul în Nagorno-Karabakh.

 

Poliţia armeană a arestat un lider al opoziţiei şi alte câteva persoane care au încercat miercuri să organizeze un miting, cerând prim-ministrului Nikol Pashinyan să demisioneze după ce a semnat un acord de încetare a focului care a încheiat lupta cu Azerbaidjanul în Nagorno-Karabakh, notează Reuters.

Protestatarii au scandat „Nikol este un trădător!,” înainte de a fi reţinuţi în capitala Erevan, dar alţii au început să se adune pentru a protesta după arestarea acestora, au spus martorii.

Mitingurile de pe stradă sunt interzise în temeiul legii marţiale, impuse de Armenia din cauza luptelor din Nagorno-Karabakh, o enclavă recunoscută la nivel internaţional ca parte a Azerbaidjanului, dar populată şi, până de curând, pe deplin controlată de etnici armeni.

17 partide politice au programat mitingul după ce i-au cerut lui Pashinyan să renunţe marţi la termenii acordului de încetare a focului, care a îngheţat câştigurile teritoriale obţinute de forţele azere în luptele care au izbucnit pe 27 septembrie.

Acordul a fost sărbătorit ca o victorie în Azerbaidjan, care încercase să recâştige terenurile pierdute în timpul unui război din anii ’90.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *