Apă de la robinet sau apă îmbuteliată? Sfaturi pentru o alegere corectă şi sănătoasă

Apă de la robinet sau apă îmbuteliată? Sfaturi pentru o alegere corectă şi sănătoasă
gazduire web create web design

Apa îmbuteliată este adesea percepută ca fiind de o calitate mai bună decât apa de la robinet, dar nu este întotdeauna cazul.

 

 
Alegerea între apa de la robinet şi apa îmbuteliată poate părea nesemnificativă, dar are implicaţii importante atât pentru sănătate, cât şi pentru mediu.

Conform datelor, Mexic este ţara în care se consumă cel mai multe apă îmbuteliată. În Europa, guvernele sunt obligate să raporteze la fiecare trei ani cu privire la calitatea apei potabile.

Gustul apei potabile poate varia în funcţie de locaţie şi sursă şi este adesea un motiv de îngrijorare pentru utilizatorul final. În caz de îndoieli, este posibil să contactaţi managerul de apă potabilă şi să cereţi lămuriri asupra compoziţiei apei în sine sau asupra întreţinerii conductelor.

De asemenea, îl puteţi testa sau utiliza un filtru pentru a elimina orice contaminanţi. Pentru a testa calitatea apei acasă, există mai multe kituri de testare disponibile pe piaţă.

Aceste truse conţin de obicei benzi de testare care îşi schimbă culoarea în funcţie de prezenţa unor contaminanţi specifici în apă. Benzile pot fi folosite pentru a testa prezenţa diferiţilor contaminanţi, cum ar fi plumbul, clorul, nitriţii şi nitraţii, bacteriile şi altele. Odată scufundată în apă, banda îşi schimbă culoarea în funcţie de concentraţia de contaminant, care poate fi comparată cu o scară de culori furnizată în kit pentru a determina nivelul de contaminant.

Alternativ, există şi laboratoare care oferă servicii de testare a apei. Aceste teste sunt în general mai precise, dar şi mai scumpe. Pentru a utiliza aceste servicii, în general, trebuie să colectaţi o probă de apă din casa dvs. şi să o trimiteţi la un laborator pentru analiză. Trebuie remarcat faptul că testele la domiciliu nu sunt sigure şi este posibil să nu detecteze toate tipurile de contaminanţi. 

Apa îmbuteliată este adesea percepută ca fiind de o calitate mai bună decât apa de la robinet, dar acesta este un mit fals. În timp ce unele ape îmbuteliate provin din surse naturale, altele sunt pur şi simplu apă de la robinet filtrată. Apa îmbuteliată este mai scumpă decât apa de la robinet şi are un impact mai mare asupra mediului, datorită producţiei şi eliminării sticlelor de plastic.

Producţia de sticle de plastic necesită petrol şi energie, contribuind la emisia de gaze cu efect de seră. În plus, multe sticle de plastic nu sunt reciclate şi ajung în gropile de gunoi sau în oceane.

Apa de la robinet, pe de altă parte, reduce cererea de sticle de plastic şi limitează cantitatea de deşeuri produsă. Cu alte cuvinte, alegerea între apa de la robinet şi apa îmbuteliată ar trebui să se reducă la considerente de sănătate, mediu şi comoditate.

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *