Anika Chebrolu, tânăra de 14 ani care a făcut o descoperire care ar putea duce la un remediu pentru Covid-19

Anika Chebrolu, tânăra de 14 ani care a făcut o descoperire care ar putea duce la un remediu pentru Covid-19
gazduire web create web design

În timp ce oamenii de ştiinţă din întreaga lume se luptă pentru a găsi un tratament pentru coronavirus, o fată de 14 ani face senzaţie cu o descoperire proprie.

 

Anika Chebrolu, o tânără de 14 ani din Frisco, Texas, a câştigat un concurs de ştiinţă denumit „3M Young Scientist Challenge din 2020” – şi un premiu de 25.000 de dolari – pentru o descoperire care ar putea oferi o potenţială terapie pentru Covid-19.

Invenţia foloseşte metodologia in-silico pentru a descoperi o moleculă de plumb care se poate lega selectiv de proteina Spike a virusului SARS-CoV-2.

„În ultimele două zile, am văzut că există mediatizare excesivă a proiectului meu, deoarece implică virusul SARS-CoV-2 şi reflectă speranţele noastre colective de a pune capăt acestei pandemii, deoarece eu, ca toţi ceilalţi, doresc să ne întoarceam la viaţa normală dinainte”, a declarat Anika pentru CNN.

„Efortul meu din această vară de a găsi un compus de plumb care să se lege de proteina Spike a virusului SARS-CoV-2 poate părea a fi o picatură în ocean, dar totuşi se adaugă la toate aceste eforturi. Modul în care dezvolt această molecula în continuare, cu ajutorul virusologilor si specialiştilor în dezvoltarea de medicamente va determina succesul acestor eforturi”, a mai spus Anika.

Anika, care este indiano-americană, şi-a prezentat proiectul când era în clasa a VIII-a – dar nu a fost concentrat pe găsirea unui remediu pentru Covid-19, ci pentru virusul gripal.

„Din cauza gravităţii imense a pandemiei Covid-19 şi a impactului drastic pe care l-a avut asupra lumii într-un timp atât de scurt, eu, cu ajutorul mentorului meu, am schimbat direcţiile pentru a viza virusul SARS-CoV-2”,  a mai spus Anika.

„Anika are o minte curioasă şi şi-a folosit curiozitatea pentru a pune întrebări cu privire la un vaccin pentru Covid-19”, a declarat pentru CNN dr. Cindy Moss, un judecător al 3M Young Scientist Challenge.

Următorul ei obiectiv, spune ea, este să lucreze alături de oamenii de ştiinţă şi cercetătorii care luptă pentru „controlul morbidităţii şi mortalităţii” pandemiei, dezvoltând concluziile ei într-un remediu real pentru virus.

Coronavirusul a ucis peste 1,1 milioane de oameni la nivel global de când China a raportat a OMS, în decembrie, primul său caz.

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *