Anglia nu va scăpa de restricţiiile severe nici după sfârşitul lockdown-ului. Ce măsuri a anunţat guvernul de la Londra

Anglia nu va scăpa de restricţiiile severe nici după sfârşitul lockdown-ului. Ce măsuri a anunţat guvernul de la Londra
gazduire web create web design

Anglia va reveni la restricţiile impuse la nivel local şi după sfârşitul lockdown-ului, pe 2 decembrie. In toată Anglia, afacerile neesenţiale vor putea fi redeschise, iar şcolile vor rămâne deschise. La începutul săptămânii, guvernul a anunţat un ”armistiţiu” pentru Crăciun, permiţând reunirea a cel mult trei familii timp de cinci zile, între 23 şi 27 decembrie.

 

Marea majoritate a celor 56 de milioane de locuitori ai Angliei, în special cei din  Londra, vor continua să trăiască sub restricţii stricte şi după sfârşitul lockdown-ului, la începutul lunii decembrie, a anunţat guvernul britanic joi, 26 noiembrie, detaliind strategia împotriva pandemiei, notează Le Figaro. 

După o lună de izolare generală care se încheie pe 2 decembrie, Anglia va reveni la restricţiile impuse la nivel local, în funcţie de incidenţa virusului, conform unui sistem de risc pe trei niveluri.

”Măsurile naţionale de lockdown au inversat cu succes curba epidemiei cu o scădere a numărului de contaminări şi spitalizări. Înţeleg impactul pe care îl vor avea aceste măsuri, dar sunt necesare având în vedere amploarea ameninţării cu care ne confruntăm,” a declarat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, în Camera Comunelor, subliniind că restricţiile locale vor fi mai severe decât cele de dinaintea lockdown-ului, pentru a menţine virusul sub control.

In toată Anglia, afacerile neesenţiale vor putea fi redeschise. De asemenea, şcolile vor rămâne deschise. Telemunca este recomandată în toate cazurile. Dar în zonele plasate la cel mai înalt nivel de alertă, cum ar fi Birmingham, Manchester, Newcastle, Bristol şi Leeds, pub-urile şi restaurantele vor rămâne închise, putând oferi doar livrări la domiciliu.  Se va interzice întâlnirea cu persoane care nu aparţin casei sale, în interior sau în exterior, cu excepţii precum parcurile.

În capitala Londra, la fel ca în majoritatea Angliei, riscul este considerat „ridicat” (nivelul 2): ​​pub-urile şi restaurantele se pot deschide numai dacă servesc la masă, în timp ce întâlnirile între persoane din gospodării diferite vor fi interzise, atât la interior, cât şi în spaţii deschise, exceptând parcurile.

Doar trei zone au fost plasate în cel mai scăzut nivel de alertă „mediu”: Cornwall, Insula Wight şi Insulele Scilly. Acest clasament va face obiectul unei prime evaluări pe 16 decembrie.

Persoanelor care locuiesc în zone cu cele mai mari restricţii li se vor oferi screening la scară largă, cu teste rapide care oferă rezultatul într-o oră.

La începutul săptămânii, guvernul a anunţat un ”armistiţiu” pentru Crăciun, permiţând reunirea a cel mult trei familii timp de cinci zile, între 23 şi 27 decembrie.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *