Angela Gheorghiu si-a lansat noul album de colinde, “Guardian Angel”

Angela Gheorghiu si-a lansat noul album de colinde, “Guardian Angel”
gazduire web create web design

Angela Gheorghiu a lansat joi, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Teatrul National Bucuresti, un nou album, “Guardian Angel”, continand colinde internationale in versiuni originale, reorchestrate special pentru vocea celebrei soprane.

 

 

Angela Gheorghiu a lansat joi, in cadrul unei conferinte de presa ce a avut loc la Teatrul National Bucuresti, un nou album, “Guardian Angel”, continand colinde internationale in versiuni originale, reorchestrate special pentru vocea celebrei soprane.

Sarbatorile de iarna sunt perioada in care suntem mai atenti si mai deschisi catre emotia muzicii si, in special, a colindelor,” a spus Angela Gheorghiu. “Muzica acestor sarbatori, romaneasca sau internationala, trezeste in noi amintiri dragi, nostalgie si dragoste. De aceea mi-am dorit de multa vreme sa inregistrez colindele pe care le iubesc intr-o versiune proprie, alaturi de muzicieni de exceptie, iar cu aceste doua discuri visul mi s-a implinit”.

 

Steven Mercurio, celebru compozitor, dirijor si aranjor american si Julien Painot, care are o cariera internationala impresionanta de creatie si orchestratie de muzica de film semneaza, alaturi de cunoscutul compozitor si aranjor Andrei Tudor, orchestratiile discului “Guardian Angel”.

 

Noul album al celebrei soprane reuneste 11 dintre cele mai cunoscute colinde internationale, printre care “Silent Night”, “White Christmas” sau “O, Tannenbaum”.

 

Indragita artista si-a convins si fiica, pe Ioana Dan, sa inregistreze alaturi de ea un colind, “It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas”: „Ea canta in fata tuturor, insa in fata mea nu are niciodata curaj sa cante. Are o voce extraordinar de frumoasa, canta jazz, cu totul alt tip de muzica„, a explicat soprana in cadrul conferintei.

O alta colaborare de exceptie de pe “Guardian Angel” este cu Loredana Groza, prietena din copilarie a Angelei Gheorghiu, cu care a inregistrat “I’ll Be Home For Christmas”. Mai mult decat atat, celebra soprana a marturist ca si-ar dori sa inregistreze pe viitor o piesa si cu Monica Anghel.

Pe disc se regasesc melodii in limbile franceza, germana si rusa, creatii populare, dar si piese ale unor compozitori celebri, toate reflectand universalitatea bucuriei care insoteste Craciunul pretutindeni in lume.

 

“Craciunul este o sarbatoare a armoniei si pacii, care ii aduce din nou impreuna pe cei care isi doresc sa fie aproape de familie si prieteni” continua Angela Gheorghiu. “Acesta este motivul pentru care intreaga echipa care a contribuit la realizarea discului este o echipa de prieteni talentati si implicati si este, de asemenea, motivul celor doua colaborari speciale incluse in repertoriu. Piesa de debut a albumului am dorit sa o cant impreuna cu fiica mea, Ioana Dan, iar duetul cu Loredana este o recunoastere a unei prietenii care ne leaga de multi ani”, a explicat soprana.

 

Colindele sunt inregistrate la Sala Radio, alaturi de Orchestra Nationala Radio (dirijor Tiberiu Soare), Corul de copii Radio (dirijor Voicu Popescu), Corul Accoustic (dirijor Daniel Jinga) si la Ines Sound & Video Studio.  Producatorul executiv al acestui material discografic este Oltea Serban-Parau.

 

Doresc sa le multumesc inca o data tuturor pentru ajutorul imens si dragostea pe care mi-au demonstrat-o: Jamie Rigler, Oltea Serban-Parau, Gladiola Lamatic, Mihai Ciortea, Florentina Bucos, Irina Stanescu, Tiberiu Soare, Daniel Jinga, Voicu Popescu, Yvan Bing, Andrei Barbu, Calin Ioachimescu, Cristi Dobrica, Andrei Tudor, Steven Mercurio si Julien Painot”, a incheiat Angela Gheorghiu.

 

Albumul Angela Gheorghiu – “Guardian Angel” este deja disponibil online, in hypermaketuri, in librarii si magazinele de specialitate din toata tara, dar si in magazinele marilor opere europene din Viena (Wiener Staatsoper) si Londra (Royal Opera House). Primul album de colinde al Angelei Gheorghiu, care continea exclusiv piese traditionale romanesti, s-a vandut in peste 12.000 de exemplare.

 

GALERIE FOTO :

 

 

 

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *