Angela Gheorghiu a sustinut un concert extraordinar de Craciun la Sala Radio

Angela Gheorghiu a sustinut un concert extraordinar de Craciun la Sala Radio
gazduire web create web design

Celebra soprana Angela Gheorghiu a sustinut luni seara, la Sala Radio, un concert de Craciun, “O, ce veste minunata!”, alaturi de Orchestra Nationala Radio, dirijata de Tiberiu Soare.

 

 
Celebra soprana Angela Gheorghiu a sustinut luni seara, la Sala Radio, un concert de Craciun, “O, ce veste minunata!”, alaturi de Orchestra Nationala Radio, dirijata de Tiberiu Soare.

Evenimentul s-a bucurat si de participarea a doua dintre cele mai cunoscute coruri din Romania: Corul National de Camera Madrigal (dirijor: Voicu Popescu) si Corul Accoustic (dirijor: Daniel Jinga). Concertul a fost organizat de Primaria Sectorului 3 si Centrul Cultural Casa Artelor, in parteneriat cu Radio Romania si Fundatia „Angela Gheorghiu”.

Timp de doua ore, spectatorii au putut asculta colinde si cantece internationale de Craciun, dar si o parte din muzica celui mai popular balet al tuturor timpurilor, “Spargatorul de nuci”, de P. I. Ceaikovski.

Acest concert este un cadou pe care Primaria Sectorului 3, impreuna cu ceilalti parteneri ai sai, il ofera romanilor si nu numai, cu ocazia acestor sarbatori de iarna”, a spus Robert Negoita, primarul Sectorului 3 al Capitalei. Concertul va fi transmis in Ajunul Craciunului, de la ora 19:00, pe Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical, dar si pe Antena 3, de la ora 23:00.

Angela Gheorghiu a cantat aseara mai multe colinde de pe primul sau album, lansat luna trecuta impreuna cu MediaPro Music, „O, ce veste minunata!„, printre care si colindul cu acelasi nume, “O, ce veste minunata”, dar si “Trei crai de la Rasarit” sau “Din an in an”.

“‘O, ce veste minunata’ este primul colind pe care l-am invatat de la tatal meu cand eram mica. Atunci cand mergem cu colindul, vecinii ma rugau sa-l cant de doua – trei ori, eram privilegiata fata de alti copii și rasplata era pe masura. Familia mea era foarte credincioasa și Sarbatoarea Craciunului era respectata cu sfintenie. Nu a existat an in care tatal și mama mea sa nu ne impodobeasca bradul, sa nu avem daruri de la Moș Craciun, sa nu cantam colinde sau sa nu primim cat mai multi colindatori. De atunci, sunt in cautarea aceleiași atmosfere din copilarie și imi este destul de greu sa o regasesc. De obicei, de Sarbatori am spectacole in lumea intreaga”, a spus Angela Gheorghiu.

Piesele de pe noul material discografic, realizat cu sprijinul Radio Romania si al Centrului Cultural Casa Artelor, sunt inregistrate in luna septembrie 2013 la Sala Radio, alaturi de Orchestra Nationala Radio, dirijor Tiberiu Soare, Corul National de Camera Madrigal, dirijor Voicu Popescu si Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga, si in Studioul ISV – Ines Studio & Video.

Albumul este o coproductie Fundatia Angela Gheorghiu – Radio Romania – Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 Bucuresti – Primaria Sectorului 3 Bucuresti. Producatorul general al acestui material discografic este Oltea Serban Parau, iar producatorul executiv, Alice Barb. Noul material discografic poate fi gasit in toate magazinele de specialitate din tara si in hypermarketuri, la raionul de muzica.

Angela Gheorghiu a lansat deja si doua colinde, “La Vitleem colo-n jos” si “Cantec de Craciun (Din an in an)”, extrase de pe noul material discografic.

Puteti asculta aici colindul Angela Gheorghiu – “La Vitleem colo-n jos”:

 

GALERIE VIDEO :

 

 

 
Aici puteti asculta Angela Gheorghiu – “Cantec de Craciun (Din an in an)”:

 

 

 

 

 

 

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *