Angela Gheorghiu a primit Discul de Aur pentru albumul “O, ce veste minunata”

Angela Gheorghiu a primit Discul de Aur pentru albumul “O, ce veste minunata”
gazduire web create web design

Celebra soprana Angela Gheorghiu a primit din partea casei sale de discuri, MediaPro Music, Discul de Aur pentru vanzari ale primului sau album de colinde romanesti, “O, ce veste minunata!”, lansat in urma cu o luna.

 

 
Celebra soprana Angela Gheorghiu a primit din partea casei sale de discuri, MediaPro Music, Discul de Aur pentru vanzari ale primului sau album de colinde romanesti, “O, ce veste minunata!”, lansat in urma cu o luna.

Mai mult decat atat, la doar trei saptamani de la lansare, albumul “O, ce veste minunata!” a fost elogiat de cea mai prestigioasa revista de muzica clasica din lume, “Gramophone”.

Auditia acestor colinde, in interpretarea Angelei Gheorghiu, este o experienta uimitoare. Soprana isi pune amprenta asupra acestor colinde vibrante si deseori emotionante prin intermediul unui timbru unic, nascut din identificarea sa interioara si familiaritatea cu acest gen de muzica, parte din mostenirea sa culturala”, se arata in cronica din “Gramophone”. 

Noul material discografic, realizat cu sprijinul Radio România si al Centrului Cultural Casa Artelor, contine 16 dintre cele mai indragite colinde traditionale romanesti, printre care “Buna dimineata la Mos Ajun”, “Florile dalbe (Astazi s-a nascut Hristos)” sau “Colindita”.

Am inregistrat acest album de colinde pentru a readuce in suflet acea bucurie simpla, dar inaltatoare, a Craciunului petrecut alaturi de cei mai dragi oameni. Sunt fericita si emotionata sa pot oferi publicului primul CD cu colinde romanesti de referinta, cu aranjamente gandite pentru spiritul si vocea mea. Este un vis implinit pentru mine, pentru ca este un proiect de suflet, primul realizat prin intermediul fundatiei pe care am infiintat-o si care-mi poarta numele, Fundatia Angela Gheorghiu. Le multumesc tuturor prietenilor care m-au sprijinit pentru a va putea oferi ce este mai de pret in muzica romaneasca traditionala de Craciun. Va urez sa aveti parte de Sarbatori cu mare bucurie si pace sufleteasca!”, a spus Angela Gheorghiu.

Piesele sunt inregistrate in luna septembrie 2013 la Sala Radio, alaturi de Orchestra Nationala Radio, dirijor Tiberiu Soare, Corul National de Camera Madrigal, dirijor Voicu Popescu si Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga, si in Studioul ISV – Ines Studio & Video.

Albumul este o coproductie Fundatia Angela Gheorghiu – Radio Romania – Centrul Cultural Casa Artelor Sector 3 Bucuresti – Primaria Sectorului 3 Bucuresti. Producatorul general al acestui material discografic este Oltea Serban Parau, iar producatorul executiv, Alice Barb.

Noul material discografic poate fi gasit in toate magazinele de specialitate din tara si in hypermarketuri, la raionul de muzica.

Angela Gheorghiu a lansat deja si doua colinde, “La Vitleem colo-n jos” si “Cantec de Craciun (Din an in an)”, extrase de pe noul material discografic.

Puteti asculta aici colindul Angela Gheorghiu – “La Vitleem colo-n jos”:

 

GALERIE VIDEO :

 

 

 
Aici puteti asculta Angela Gheorghiu – “Cantec de Craciun (Din an in an)”:

 

 

 

 

 

 

 

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *