gazduire web create web design

Android este folosit de 3 miliarde de oameni, dar Google a fost amendată pentru poziţie dominantă

Android este folosit de 3 miliarde de oameni, dar Google a fost amendată pentru poziţie dominantă
gazduire web create web design

Faţă de 2019, numărul utilizatorilor activi a crescut cu 500.000. Pe seama sistemului Android, Google a plătit o amendă de 102 milioane de euro. Totodată, Google va trebui să facă aplicaţia JuicePass disponibilă pe Android Auto.

 

 
Google a anunţat la conferinţa I/O 2021 (ai-io) că numărul utilizatorilor de Android a depăşit pragul de 3 miliarde. De la ultima conferinţă din 2019, numărul utilizatorilor activi a crescut cu 500 de milioane.

Autoritatea de Reglementare a Concurenţei din Italia a anunţat joi că a amendat gigantul american Google cu 102 milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă în cazul sistemului său de operare Android şi a aplicaţiei Google Play, transmite Reuters.

„Prin Android şi aplicaţia Google Play, Google are o poziţie dominantă, care-i permite să controleze modul în care dezvoltatorii de aplicaţii ajung la utilizatorii finali”, apreciază instituţia, care atrage atenţia că aproape trei sferturi dintre italienii care folosesc smartphone-uri au sistemul de operare Android.

Autoritatea italiană a informat că Google nu a permis JuicePass, o aplicaţie a Enel X pentru servicii dedicate vehiculelor electrice, să opereze pe Android Auto – care permite folosirea aplicaţiilor în timpul conducerii autovehiculului, limitând astfel în mod incorect utilizarea sa şi favorizând Google Maps.

Google nu a permis de doi ani aplicaţia pe Android Auto, ceea ce ar putea compromite capacitatea Enel X de a-şi forma o bază de utilizatori, susţin autorităţile de la Roma.

„Comportamentul contestat al Google poate influenţa dezvoltarea electromobilităţii într-o fază crucială, cu posibile efecte negative în extinderea folosirii vehiculelor electrice”, apreciază Autoritatea de Reglementare a Concurenţei.

Enel X este divizia „e-solutions” a companiei italiene de utilităţi Enel, iar aplicaţia Juice Pass permite utilizatorilor să găsească pe hărţi staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi să vadă detalii privind aceste staţii.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *