gazduire web create web design

ANCOM a efectuat anul trecut 3.500 de controale pe piaţa de comunicaţii, servicii poştale şi radio

ANCOM a efectuat anul trecut 3.500 de controale pe piaţa de comunicaţii, servicii poştale şi radio
gazduire web create web design

ANCOM a efectuat anul trecut aproximativ 3.500 de controale pe piaţa serviciilor de comunicaţii electronice. 6 amenzi contravenţionale în cuantum total de 60.000 lei au fost aplicate de ANCOM furnizorilor de servicii de acces la internet.

 

 
ANCOM a efectuat anul trecut aproximativ 3.500 de controale pe piaţa serviciilor de comunicaţii electronice, de servicii poştale şi a echipamentelor radio, anunţă instituţia. 

„Activitatea de monitorizare şi control a comunicaţiilor electronice, poştale, echipamentelor radio şi compatibilităţii electromagnetice a fost cu atât mai meticuloasă în 2020 cu cât această perioadă a fost una total atipică, plină de noi provocări şi situaţii limită. Astfel, am derulat anul trecut 3.481 de controale, neregulile existente fiind sancţionate cu amenzi în cuantum de 3.628.400 de lei. Tot anul trecut am desfăşurat şi cea de-a doua campanie de verificare a acoperirii cu semnal de voce mobilă, iar rezultatele măsurătorilor au fost puse la dispoziţia publicului larg prin intermediul platformei aisemnal.ro”, a declarat Cristin Popa, directorul Direcţiei Executive Monitorizare şi Control din cadrul ANCOM.

Ca urmare a acestor controale, ANCOM a transmis 170 notificări şi a aplicat 512 de avertismente şi 200 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 3.628.400 de lei. Suma constituie venit la bugetul de stat.

Pe piaţa de comunicaţii electronice, în anul 2020, ANCOM a efectuat 1.996 de acţiuni de control, contravenienţii primind 170 de notificări, 209 avertismente şi 99 amenzi contravenţionale, în cuantum de 3.184.300 de lei.

37 de amenzi contravenţionale în cuantum total de 2.592.400 de lei au fost aplicate de ANCOM furnizorilor de servicii de telefonie pentru neîndeplinirea obligaţiilor de acoperire asumate prin licenţe, încălcarea obligaţiilor privind încheierea contractelor cu utilizatorii finali, desfăşurarea procesului de portare sau încălcarea altor obligaţii.

Totodată, în anul 2020, ANCOM a finalizat o noua campanie de măsurare a acoperirii naţionale cu servicii de voce a zonelor locuite de cel puţin 98% din populaţia României de către operatorii Orange, Vodafone, Telekom şi RCS&RDS, care aveau această obligaţie prevăzută în licenţele de utilizare a spectrului radio obţinute în urma licitaţiei din 2012. Acoperirea cu semnal de voce mobilă a fost măsurată în 13.398 de localităţi, fiind totodată măsuraţi aproape 250.000 de km pe drumurile naţionale, judeţene, orăşeneşti şi comunale.

6 amenzi contravenţionale în cuantum total de 60.000 lei au fost aplicate de ANCOM furnizorilor de servicii de acces la internet, cea mai mare dintre ele, în cuantum de 15.000 lei fiind aplicată pentru facturarea şi furnizarea de servicii fără a avea un contract valabil încheiat.

18 amenzi contravenţionale în valoare totală de 252.000 de lei au fost aplicate de ANCOM şi furnizorilor de servicii de televiziune şi radiodifuziune sonoră (RTV). Principalele sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor ori a condiţiilor cuprinse în autorizaţiile tehnice.

Furnizorii de reţele de tip CATV au fost sancţionaţi cu 37 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 267.900 de lei pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în Autorizaţia Generală.

O amendă în cuantum de 12.000 de lei a fost aplicată unui operator de radiocomunicaţii pentru utilizarea unei frecvenţe fără a deţine licenţă.

Pe piaţa echipamentelor radio şi compatibilităţii electromagnetice, ANCOM a efectuat 947 de controale, în urma cărora au fost aplicate 208 de avertismente şi 65 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 307.500 de lei. Cea mai mare amendă a fost în valoare de 35.000 de lei şi a fost aplicată pentru publicitate în scopul comercializării a echipamentelor de tip jammer.

În ceea ce priveşte compatibilitatea electromagnetică, cea mai mare amendă în valoare de 2.500 de lei a fost aplicată pentru lipsa marcajului CE şi a manualului de utilizare în limba română.

ANCOM a efectuat în anul 2020 un număr de 538 de acţiuni de control, fiind aplicate 95 de avertismente şi 36 de amenzi contravenţionale, în cuantum de 136.600 de lei, fiind frecvent constatată nerespectarea obligaţiilor impuse prin regimul de autorizare generală.

Din totalul controalelor, 21 de controale au vizat Compania Naţională Poşta Română (CNPR) în calitatea sa de furnizor de serviciu universal, în urma acestora fiind aplicate 3 avertismente, precum şi 3 amenzi în cuantum total de 50.000 de lei.

Cea mai mare amendă aplicată pe piaţa serviciilor poştale, în cuantum de 35.000 de lei, a fost aplicată Companiei Naţionale Poşta Română, pentru nerespectarea condiţiilor minime de calitate pentru trimiterile de corespondenţă internă din sfera serviciului universal.

În cazul celorlalţi furnizori de servicii poştale, principalele nereguli au constat în furnizarea serviciilor poştale nenotificate, nerespectarea modalităţilor de predare a trimiterilor poştale către destinatari, lipsa sau nerespectarea conţinutului avizului poştal.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *