Amazon a cumpărat studiourile MGM, a doua cea mai importantă achiziţiei a companiei. Ce sumă a plătit

Amazon a cumpărat studiourile MGM, a doua cea mai importantă achiziţiei a companiei. Ce sumă a plătit
gazduire web create web design

Amazon a cumpărat studiourile MGM, marcând cea mai ambiţioasă mişcare de până acum a companiei pe piaţa divertismentului. De luni de zile, Metro Goldwyn Mayer căuta un cumpărător. Achiziţia este a doua cea mai mare a companiei, după ce plătit 13,7 miliarde de dolari pentru Whole Foods în 2017.

 

 
Amazon a semnat contractul pentru una dintre cele mai scumpe achiziţii din istoria companiei, marcând cea mai ambiţioasă mişcare de până acum pe piaţa divertismentului, notează Le Figaro.

Compania americană a cumpărat casa de producţie MGM pentru 8, 45 miliarde de dolari. Metro-Goldwyn-Mayer este studioul care a realizat proiectele „Pink Panther”, „Rocky” şi francizei „James Bond”, printre altele.

De luni de zile, Metro Goldwyn Mayer căuta un cumpărător. Cele două grupuri începuseră recent negocieri exclusive. Aciziţia este a doua cea mai costisitoare a companiei, după ce a cumpărat lanţul alimentar Whole Foods pentru 13,7 miliarde de dolari în 2017.

„Valoarea financiară reală a acestei înţelegeri constă în tezaurul de proprietate intelectuală al catalogului pe care intenţionăm să îl reimaginăm şi să-l dezvoltăm împreună cu echipa talentată de la MGM”, a declarat Mike Hopkins, vicepreşedintele Prime Video şi Amazon Studios.

Acordul arată disponibilitatea Amazonului de a investi pentru a rămâne competitivă pe piaţa de streaming.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *