Am aflat grupa pentru EURO 2024. România, Belgia, Slovacia şi Play-off B! Jucăm primul meci la Munchen

Am aflat grupa pentru EURO 2024. România, Belgia, Slovacia şi Play-off B! Jucăm primul meci la Munchen
gazduire web create web design

Sâmbătă la Hamburg, are loc tragerea la sorţi a turneului final al Euro 2024. România este în grupă cu Belgia şi Slovacia şi x. Jucăm la Munchen primul meci.

 

 

 
Grupele complete. În Galerie este programul meciurilor.

Grupa A

Germania (A1)
Ungaria (A3)
Scoţia (A2)
Elveţia (A4)

Grupa B

Spania (B1)
Croaţia (B2)
Albania (B4)
Italia (B3)

Grupa C

Anglia (C4)
Danemarca (C2)
Slovenia (C1)
Serbia (C3)

Grupa D

Franţa (D4)
Austria (D3)
Olanda (D2)
Play-off A (D1)

Grupa E

Belgia (E1)
Romania (E3)
Slovacia (E2)
Play-Off B una dintre Israel, Bosnia, Ucraina, Israel (E4)

Grupa F

Portugalia(F3)
Turcia (F1)
Cehia (F4)
Play-off C (F2)

 

UEFA EURO 2024 | MATCH SCHEDULE. FOTO : mediafax.ro
UEFA EURO 2024 | MATCH SCHEDULE. FOTO : mediafax.ro

 

 

21 din cele 24 de locuri ale turneului final au fost ocupate. Germania, ţara gazdă, s-a calificat automat, iar 20 de echipe s-au calificat prin intermediul calificărilor europene, primele două clasate în fiecare grupă.

Trei echipe sunt necunoscute în momentul tragerii la sorţi, ele vor veni prin intermediul play-off-ului din luna martie. Echipele s-au calificat în playoff pe baza performanţelor obţinute în Liga Naţiunilor.

Echipele au fost repartizate în funcţie de clasamentul general al preliminariilor europene, iar în fiecare dintre cele patru urne sunt câte şase echipe.

Germania, în calitate de gazdă, este automat cap de serie în Urna 1 şi nu va fi trasă la sorţi, deoarece a fost repartizată în Grupa A.

Cele trei câştigătoare ale play-off-ului sunt plasate în Urna 4.

Componenţa urnelor:

Urna 1: Germania, Portugalia, Franţa, Spania, Belgia, Anglia

Urna 2: Ungaria, Turcia, România, Danemarca, Albania, Austria

Urna 3: Olanda, Scoţia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Republica Cehă

Urna 4: Italia, Serbia, Elveţia, Câştigătoarea play-off-ului A (Polonia/Galanda/Finlanda/Estonia), Câştigătoarea playoff-ului B (Israel/Bosnia/Ucraina/Islanda), Câştigătoarea playoff-ului C (Georgia/Grecia/Kazahstan/Luxemburg).

Procedura de tragere la sorţi

În urma tragerii la sorţi, echipele vor fi repartizate în şase grupe, cu patru echipe în fiecare grupă.

Tragerea la sorţi începe cu Urna 1, iar prima echipă extrasă este repartizată în prima grupă disponibilă în ordine alfabetică (Grupa B în acest caz, deoarece Germania este în Grupa A).

Sunt necesare încă şase boluri (A, B, C, D, E, F) pentru a extrage poziţia echipei respective în fiecare grupă, care va decide ordinea meciurilor în cadrul grupei.

După ce Urna 1 a fost golită, tragerea la sorţi continuă cu Urna 2 în acelaşi mod, apoi cu Urna 3 şi apoi se încheie cu Urna 4.

Echipele din fiecare grupă joacă fiecare cu fiecare în rundă unică, iar câştigătoarea şi a doua clasată din grupă vor avansa în optimile de finală, împreună cu cele mai bune patru echipe de pe locul trei.

Având în vedere că echipele sunt repartizate în funcţie de performanţa lor în calificări şi nu de clasamentul FIFA, campioana în exerciţiu Italia va avea probabil o grupă dificilă, deoarece se află în Urna 4.

Un posibilă tragere la sorţi ar putea aduce în aceaşi grupă Franţa, Ungaria şi Olanda. De asemenea, ar putea juca împotriva Angliei, pe care a învins-o la penalty-uri în finala Euro 2020 şi a jucat în aceeaşi grupă de calificare pentru Euro 2024.

Cea mai grea grupă de care ar putea avea parte România este una cu oricare naţională din Urna 1, Olanda sau Croaţia, din Urna 3 şi Italia, din Urna 4.

În meciul de deschidere al turneului, gazda Germania întâlneşte echipa extrasă pe poziţia A2, la Munchen, pe 14 iunie.

Finala Euro 2024 va avea loc pe 14 iulie, la Berlin.

Zece oraşe au fost alese ca locuri de desfăşurare a meciurilor din Germania – Berlin, Köln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Munchen şi Stuttgart.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *