Alertă la munte, în următoarele două zile. Avertismentul meteorologilor: Risc însemnat de avalanşe

Alertă la munte, în următoarele două zile. Avertismentul meteorologilor: Risc însemnat de avalanşe
gazduire web create web design

Meteorologii anunţă că în masivele Făgăraş şi Bucegi riscul de avalanşă este însemnat duminică şi luni. În Munţii Parâng-Şureanu, Ţarcu-Godeanu, Iezer şi Călimani-Bistriţei-Ceahlău riscul este moderat.

 

 
Potrivit ANM, în Făgăraş şi Bucegi, la peste 1800 m, se pot declanşa avalanşe de dimensiuni mici sau medii, prin ruperea plăcilor de vânt sau în zonele adăpostite cu acumulări mai importante de zăpadă, îndeosebi pe pantele mai înclinate. Sub 1800 m, pe fondul temperaturilor ridicate şi al precipitaţiilor lichide din zilele următoare, există un risc spontan de declanşare al unor avalanşe de dimensiuni mici.

Riscul de producere a avalanşelor este însemnat în Făgăraş şi Bucegi.

 
Meteorologii avertizează că un risc moderat de producere a avalanşelor este şi în Munţii Parâng-Şureanu, Ţarcu-Godeanu, Iezer şi Călimani-Bistriţei-Ceahlău: „La supraîncărcări se pot declanşa avalanşe de mici dimensiuni, îndeosebi în zonele adăpostite cu acumulări mai importante de zăpadă sau prin ruperea plăcilor de vânt de la peste 1800 m, iar în cazuri izolate se pot semnala curgeri şi avalanşe de topire în etajul altitudinal 1500-1800 m, pe pantele mai înclinate”.

Buletinul meteorologilor este valabil de sâmbătă, de la ora 20.00, până luni, la ora 20.00.

Meteorologii anunţă pentru zonele de munte vânt puternic la altitudini mari şi ninsori moderate cantitativ în zona înaltă din Carpaţii Meridionali.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *