Alertă InfoCons: 264 de tipuri de măşti neconforme, dintre care 40,15% sunt contrafăcute

Alertă InfoCons: 264 de tipuri de măşti neconforme, dintre care 40,15% sunt contrafăcute
gazduire web create web design

InfoCons a realizat un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european, cu privire la măştile de protecţie neconforme, iar din 264 neconforme, 40,15% sunt contrafăcute.

 

 
Conform datelor colectate, în prezent sunt 264 tipuri de măşti neconforme, date raportate în perioada ianuarie 2020 – august 2021.

Din punct de vedere al ţărilor care au emis alertele situaţia este următoarea: 23,86 % au fost emise de Belgia, 18,18 % au fost emise de Germania, 10,61 % au fost emise de România.

În ceea ce priveşte ţara de provenienţă a măştilor neconforme ce au făcut obiectul acestor alerte situaţii, 85,6 % sunt din Republica Populară Chineză, 6,82% sunt de provenienţă necunoscută, iar 3,79 % sunt din Turcia.

Totodată, conform datelor colectate, 40,15 % din măştile ce au făcut obiectul acestor alerte sunt contrafacute.

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenţi de unde, ce şi cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenţi la informaţiile de pe etichetă, uneori produsele achiziţionate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiţi informaţiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstraţi bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneţi o reclamaţie”, spune Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.