gazduire web create web design

Alerta de phishing: pe OLX nu se fac plati online pentru produsele vandute sau cumparate

Alerta de phishing: pe OLX nu se fac plati online pentru produsele vandute sau cumparate
gazduire web create web design

Poate ai mai auzit de phishing sau de „pescuirea de date online”. E cea mai frecventa formă de fraudă, prin care ți se iau și folosesc informațiile bancare și, de multe ori, și banii. În această perioadă, frecvența tentativelor s-a mărit, așa că este important să știi cum te protejezi.

 

Important: Pe OLX nu se fac plăți online pentru produsele vândute sau cumpărate.

Care sunt semnele de care trebuie să te ferești:

 

Vânzătorii sunt abordați direct de către presupușii cumpărători, care mută discuția din mesageria OLX pe alte canale de comunicare. În plus, se folosește un limbaj incorect, cu multe greșeli de exprimare.

Nu accepta să muți discuțiile pe Whatsapp sau pe altă platformă. Păstrează discuția pe chat-ul OLX, ca să te putem ajuta în caz de fraudă.

 

Atacatorii îi anunță apoi că au plătit deja produsul și încurajează vânzătorii să introducă datele cardului pentru a primi contravaloarea în bani.

Nu-ți introduce datele cardului online. Atunci când vinzi un produs prin OLX, poți să primești banii doar prin firma de curierat, în cazul nostru prin FAN Courier, după ce cumpărătorul a intrat în posesia produsului. În acest caz, te ținem la curent cu statusul tranzacțiilor și îți trimitem pe mail alertă pentru orice pas. De asemenea, nu încurajăm și nu avem un sistem prin care cumpărătorii să poate plăti produsul online.

 

Verifică cu atenție adresa paginii web pe care ți se solicită datele

Vânzătorii sunt trimiși pe site-uri clone precum https://olx-ro.pay.online/, https://olx.ro.payment-me.online/ sau https://olx.ro-offerta.pro/. Rămâi doar pe https://www.olx.ro/ – site-ul nostru oficial.

Dacă ai ajuns vreodată pe un astfel de site, părăsește-l cât mai curând și nu-ți lăsa datele personale cum ar fi parola, numărul întreg al cardulului sau codul PIN.

Tentativa de phishing imită serviciul de livrare, motiv pentru care te invităm să descoperi noua Livrare prin OLX.

 

 

 

 

 

 

 

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *