Alertă de fraudă pentru vânzători: cum să vinzi în siguranță de Sărbători

Alertă de fraudă pentru vânzători: cum să vinzi în siguranță de Sărbători
gazduire web create web design

E o perioadă plină pentru vânzători, cu multe oportunități de a încheia tranzacții. În special cu ocazia Sărbătorilor, îți recomandăm să fii vigilent pentru a evita tentativele de phishing.

 

De curând am lansat Livrarea prin OLX, care îți permite să vinzi către cumpărători din toată țara. Ce trebuie neapărat să reții e că încasarea sumei pentru produsele vândute pe OLX nu se face niciodată online, ci doar prin intermediul FAN Courier. După ce cumpărătorul verifică produsul și îl plătește, primești banii cash sau direct în contul tău, cel precizat de la bun început.

Nu introduce nicăieri datele cardului tău bancar și păstrează conversațiile doar în mesageria OLX!

Iată la ce să fii atent pentru a fi în siguranță de sărbători:

 

 

 

Date de card cerute

OLX nu are o soluție de plată cu cardul pentru produsele achiziționate prin platformă, așadar nu îți va cere numărul de pe spatele cardului tău bancar (codul CVV/CVC). Atacatorii generează un link fals unde vânzătorilor li se cer datele cardului, soldul contului și codul CVV/CVC sub pretextul de a le fi făcută plata. Amintim însă că încasarea sumei pentru produsele vândute pe OLX se face doar prin intermediul firmei de curierat care livrează produsul, prin ramburs.

 

 

 

Site-uri clonă

Uită-te atent la orice link pe care ți se cere să dai click, mai ales dacă îl primești prin WhatsApp sau altă mesagerie decât cea oficială OLX.

 

 

 

Conversațiile mutate pe alte canale

Dacă un cumpărător îți scrie prin WhatsApp că a făcut plata și îți cere să dai click pe un link pentru a vedea dovada, poți fi sigur că e o înșelătorie.

 

 

 

 

Numele expeditorului

Atacatorii personalizează numere de telefon cu denumirea unei companii de încredere și trimit apoi mesaje false, prin care îi direcționează pe utilizatori spre paginile proprii. Verifică-le cu atenție.

 

 

 

 

Limbajul și ortografia

Un mesaj scris cu multe greșeli și pe un ton de alertă, care îți cere să iei decizii prea rapide, ar trebui să îți trezească suspiciunea.

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *