Radionix News – Ultimele știri din țară și străinătate

Alcaraz scrie istorie la 19 ani. Spaniolul îl învinge pe Zverev la Madrid pentru al doilea său titlu de Masters 1000

Alcaraz scrie istorie la 19 ani. Spaniolul îl învinge pe Zverev la Madrid pentru al doilea său titlu de Masters 1000
gazduire web create web design

Carlos Alcaraz a scris din nou istorie duminică, la Mutua Madrid Open, învingându-l pe Alexander Zverev, numărul 3 mondial, cu 6-3, 6-1 şi cucerind al doilea titlu ATP Masters 1000 al sezonului.

 

 

Spaniolul a încântat asistenţa pe arena Manolo Santana cu varietatea loviturilor şi dinamica sa de joc, copleşindu-l pe Zverev cu loviturile sale necruţătoare pentru a obţine a şaptea victorie consecutivă în faţa unui jucător din Top 10 şi al patrulea titlu al anului.

Alcaraz va urca luni pe locul al doilea în ATP Race To Turin, urmând să debuteze la prestigiosul eveniment de sfârşit de sezon din noiembrie.

Cu victoria sa în 64 de minute, jucătorul în vârstă de 19 ani este al doilea cel mai tânăr jucător care a câştigat două titluri ATP Masters 1000, după ce a triumfat la Miami în martie. Rafael Nadal a cucerit titlurile de la Monte Carlo şi Roma în 2005, când avea 18 ani.

Într-o săptămână de vis, pe teren propriu, al şaptelea favorit a devenit, de asemenea, primul jucător care i-a eliminat pe Nadal şi Novak Djokovic la acelaşi eveniment pe zgură. Este pentru prima dată de la David Nalbandian, la Madrid, în 2007, când un jucător a învins trei vedete din Top 4 la un eveniment Masters 1000.

Nalbandian i-a învins pe Djokovic, Nadal şi Roger Federer în capitala Spaniei, când turneul se juca pe hard.

Cu doar 12 luni în urmă, Alcaraz se afla pe locul 120 în clasamentul ATP când a debutat la Madrid. De atunci a câştigat cinci titluri şi va urca luni pe locul 6 în clasamentul ATP, cel mai bun din carieră.

Pe lângă titlurile Masters 1000 de la Miami şi Madrid, campionul Next Gen ATP Finals din 2021, are trofee la Umag, Rio de Janeiro şi Barcelona în ultimul an, ceea ce înseamnă că este cel mai tânăr jucător cu cinci titluri în circuit de când Nadal a cucerit şapte trofee la 19 ani, în 2004-2005.

Cu o prestaţie dominantă în primul set, Alcaraz a ţintit cu succes forehand-ul lui Zverev cu lovituri în viteză şi forţă de pe linia de fund. Tânărul de 19 ani a transformat în mod constant apărarea în atac cu agilitatea sa, obţinând break-ul crucial în game-ul al şaselea.

Alimentat de elan, Alcaraz a continuat să se impună în setul al doilea, Zverev nereuşind să dea o replică suficient de consistentă. Spaniolul a făcut break de trei ori, adjudecându-şi categoric setul secund.

Zverev urmărea să cucerească al treilea său titlu la Madrid, după ce a ridicat trofeul în 2018 şi 2021. Germanul i-a învins pe Marin Cilic, Lorenzo Musetti, Felix Auger-Aliassime şi Stefanos Tsitsipas în drumul spre a doua sa finală a sezonului în capitala Spaniei, după ce a jucat finala şi la Montpellier, în februarie.

 

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată.