Akio Toyoda demisionează din funcţia de CEO Toyota. Compania japoneză ar putea să accelereze producţia de maşini electrice

Akio Toyoda demisionează din funcţia de CEO Toyota. Compania japoneză ar putea să accelereze producţia de maşini electrice
gazduire web create web design

Akio Toyoda, preşedintele şi CEO-ul Toyota Motor Corporation, va demisiona de la 1 aprilie şi va deveni preşedintele consiliului de administraţie.El va fi înlocuit de Koji Sato, actualul preşedinte atât al mărcii Lexus, cât şi al Gazoo Racing, divizia Toyota de sport cu motor şi maşini de performanţă.

 

 

 
Sub Toyoda, producătorul auto a rămas dedicat hibrizilor şi lent în adoptarea vehiculelor electrice, dar asta se poate schimba sub o nouă conducere mai tânără.

Potrivit Car and Driver, Akio Toyoda, preşedintele şi CEO-ul Toyota Motor Corporation,  va renunţa la poziţia de şef al producătorului auto japonez pe 1 aprilie, a anunţat ieri compania.

Toyoda, în vârstă de 66 de ani, va deveni preşedintele consiliului de administraţie pentru că actualul preşedinte Takeshi Uchiyamada iese la pensie, deşi va rămâne membru al consiliului de administraţie.

Toyoda este nepotul fondatorului companiei, Kiichiro Toyoda, şi este CEO din 2009.

El va fi succedat de Koji Sato, în prezent preşedintele atât al mărcii Lexus, cât şi al Gazoo Racing, divizia de sport cu motor a Toyota, care a dezvoltat şi maşinile de înaltă performanţă ale mărcii, inclusiv GR Supra şi GR Corolla.

Sato, în vârstă de 53 de ani, a început acest rol în 2020.

În decembrie 2022, Toyota a anunţat cinci modele de automobile electrice

Potrivit Toyota, sunt în prezent 11 modele de maşini hibride: 

  1. Toyota Crown 2023, cu sistem Hybrid MAX de la Toyota Crown Platinum ce oferă până la 340 de cai putere 
  2. 2023 Tundra i-FORCE MAX, cu sistem hibrid care îmbină un motor V6 twin-turbo de 3,4 litri cu un motor electric pentru a genera 437 de cai putere  
  3. 2023 Sequoia – cu o putere impresionantă de 437 de cai putere
  4. 2023 RAV4 Hybrid Woodland Edition  construit pentru aventuri extraordinare off-road 
  5. 2023 Highlander Hybrid – numai bun pentru călătorii de la modul Sport la modul Trail cu uşurinţă absolută.
  6. 2023 Corolla Hybrid –  face economie de combustibil şi singura grijă pe care o veţi avea este să decideţi următoarea destinaţie.
  7. 2023 Venza -indiferent dacă vizitaţi un nou butic în oraş sau faceţi o evadare în weekend, grupul motopropulsor complet hibrid vă va face să vă bucuraţi de o viteză impresionantă
  8. 2023 Camry Hybrid – Sistemul de propulsie hibrid sofisticat al lui Camry Hybrid a fost rafinat continuu de peste 16 ani, creând o unitate remarcabil de fiabilă. Cu o putere impresionantă de 208 cai putere şi spaţiu şi eficienţă optimizate, te poţi baza pe Camry Hybrid pentru a face faţă  rutinei zilnice.
  9. 2023 Siena – Elegant la exterior, funcţională la interior. Cu un grup motopropulsor hibrid şi cu tracţiune integrală disponibilă, Sienna are versatilitatea de a ţine pasul cu stilul tău de viaţă.
  10. 2023 Prius – amestecul perfect de entuziasm la volan, eficienţa consumului de combustibil şi fiabilitatea dovedită, Prius se reintroduce într-o formă uluitoare 
  11. 2023 bZ4X – Exteriorul îndrăzneţ şi provocator al acestui SUV îmbină forma modernă cu prezenţa incontestabilă şi vă va face să străluciţi printre luminile oraşului pe durata nopţii. În interior, un acoperiş panoramic îmbunătăţeşte senzaţia de spaţiu, în timp ce tehnologiile sale intuitive şi caracteristicile de confort vă fac,fără efort, să vă relaxaţi la fiecare deplasare.

În ce priveşte maşinile electrice, Toyota are ca motto „Mergem dincolo de zero”. 

În calitate de lider în electrificare, aducem un mod de gândire complet electric pentru a ne ajuta să ne propulsăm către un viitor mai durabil. bZ4X simbolizează angajamentul nostru de a împinge lucrurile mai departe şi de a progresa către o lume cu zero emisii, transmite Toyota.

 

GALERIE VIDEO :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

administrator

  Related Articles

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *