Agenţia Spaţială Europeană a anunţat că va trimite o misiune către Venus. Ce vrea să afle

Agenţia Spaţială Europeană a anunţat că va trimite o misiune către Venus. Ce vrea să afle
gazduire web create web design

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a anunţat că va trimite o sondă pe orbita lui Venus. Planeta Venus poate avea aproximativ aceeaşi dimensiune şi compoziţie ca şi Terra, dar a cunoscut schimbări climatice dramatice. Venus este cea mai apropiată planetă de Terra, la o distanţă de aproximativ 38-40 milioane de kilometri.

 

 
Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a selectat, joi, o sondă, EnVision, pentru a explora planeta Venus la începutul anilor 2030, pentru a înţelege cum a devenit aceasta un iad toxic nelocuibil, relatează Le Figaro.

Acest anunţ vine la o săptămână după ce NASA a informat despre două noi misiuni pe Venus, între 2028 şi 2030.

Sonda EnVision, care a concurat cu o altă misiune numită Tezeu, a fost aleasă de comitetul programului ştiinţific al ESA pentru tehnologia sa „avansată”, a declarat agenţia (22 de state membre) într-un comunicat. Sonda va lua la bord o serie de instrumente pentru a oferi „o viziune globală asupra planetei, de la miezul său interior la atmosfera superioară, pentru a determina cum şi de ce Venus şi Pământ au evoluat atât de diferit”.

Planeta Venus poate avea aproximativ aceeaşi dimensiune şi compoziţie ca şi Terra, dar a cunoscut schimbări climatice dramatice, evoluând „într-o atmosferă toxică şi este învăluită în nori groşi, bogaţi în acid sulfuric”, detaliază ESA.

Cel mai sigur, sonda EnVision va fi lansată în 2031, iar alte opţiuni sunt 2032 şi 2033. EnVision va călători aproximativ 15 luni pentru a ajunge la destinaţie şi alte 16 luni pentru a-şi seta orbita, la altitudini ce variază între 220 şi 540 km.

Spectrometrele de la bord vor monitoriza gazele din atmosferă şi vor analiza compoziţia suprafeţei, „căutând orice schimbări legate de semnele vulcanismului activ”. Un radar furnizat de NASA va trimite imagini şi hărţi ale suprafeţei. Un instrument va face, de asemenea, posibilă sondarea structurii interne a planetei şi a câmpului său de greutate. Misiunea precedentă ESA Venus Express (2005-2014), s-a axat în principal pe cercetarea atmosferică.

Venus este cea mai apropiată planetă de Terra, la o distanţă de aproximativ 38-40 milioane de kilometri.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *