gazduire web create web design

Aerul din Bucureşti devine irespirabil. Cum explică Garda de Mediu valorile mari ale poluării

Aerul din Bucureşti devine irespirabil. Cum explică Garda de Mediu valorile mari ale poluării
gazduire web create web design

Reţeaua independentă de monitorizare a calităţii aerului a înregistrat în urmă cu o zi depăşiri de peste 1.700% pentru PM2,5 şi aproape 1.400% pentru PM10, la câţiva dintre senzorii din regiunea Bucureşti Ilfov. Cea mai mare valoare a fost înregistrată în Sinteşti, lângă Bucureşti, 1.700% pentru PM2,5. Garda de Mediu a postat pe Facebook un răspuns la această situaţie, spunând că poluarea este o consecinţă a inversiunii atmosferice.

 

 

Reţeaua independentă de monitorizare a calităţii aerului a înregistrat în urmă cu o zi depăşiri de peste 1.700% pentru PM2,5 şi aproape 1.400% pentru PM10, la câţiva dintre senzorii din regiunea Bucureşti Ilfov.

Cea mai mare valoare a fost înregistrată în Sinteşti, lângă Bucureşti, 1.700% pentru PM2,5 şi aproape 1.400% pentru PM10, o zonă unde se ard ilegal deşeuri şi unde Ministerul Mediului a dat amenzi în primăvară.

Valori mari au fost înregistrate şi în Berceni, peste 1.000% pentru PM 2,5 şi peste 700% pentru PM 10. Lista zonelor din Bucureşti unde s-au înregistrat valori mari continuă cu Ghencea, Drumul Taberei şi zona de centru.

Garda de Mediu a postat pe Facebook un răspuns la această situaţie, spunând că poluarea este o consecinţă a inversiunii atmosferice.

”În această seară, pe fondul unei inversiuni termice şi a unui calm atmosferic, senzorii de măsurare a calităţii aerului din reţelele alternative au sesizat în Bucureşti şi împrejurimi depăşiri ale valorilor acceptate.
În aceste condiţii, comisarii echipelor de permanentă ale Gărzii Naţionale de Mediu sunt pe teren şi monitorizează situatia. Imediat ce unul din aceşti senzori capăta culoare roşie, aceştia se deplasează la faţa locului pentru verificări.
De asemenea Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului este prezentă în teren cu autolaboratorul din dotare pentru măsurători suplimentare şi compararea datelor cu cele înregistrate de senzorii reţelelor paralele.
Pe măsură ce echipele noastre obţin date din teren, vă vom ţine la curent.”

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *