Aeroportul Henri Condă a primit acreditarea internaţională pentru sănătate şi siguranţă de la Consiliul Internaţional al Aeroporturilor

Aeroportul Henri Condă a primit acreditarea internaţională pentru sănătate şi siguranţă de la Consiliul Internaţional al Aeroporturilor
gazduire web create web design

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) a primit certificatul de acreditare pe linie de sănătate şi siguranţă din partea Consiliului Internaţional al Aeroporturilor.

 

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, acreditarea s-a efectuat în urma evaluării în detaliu a măsurilor luate, pe linie de sănătate şi siguranţă pentru pasageri şi angajaţi pe Aeroportul Henri Coandă.

CN Aeroporturi Bucureşti susţine că, în contextul pandemiei de Covid-19, a implementat pe aeroporturile pe care le gestionează toate măsurile prevăzute în reglementările naţionale şi internaţionale, dar şi recomandările venite din partea organismelor aviaţiei civile internaţionale. Totodată, CNAB a solicitat acreditarea acestor măsuri din partea ACI World, pentru AIHCB.

În vederea acreditării, au fost evaluate măsurile de protecţie luate în terminalul de pasageri, în zonele publice, dar şi în toate punctele de interacţiune cu pasagerii – check-in, control de securitate, control de frontieră şi vamal, îmbarcare/debarcare, recuperare bagaje. Totodată, au fost evaluate măsurile luate pentru protecţia şi instruirea personalului din aeroport, pentru cooperarea cu alte entităţi, dar şi infrastructura şi şi activităţile operaţionale şi de mentenanţă.

„După evaluarea dovezilor prezentate prin procesul nostru de evaluare, aeroportul dumneavoastră a demonstrat că oferă o experienţă aeroportuară sigură tuturor pasagerilor, experienţă care este în conformitate cu măsurile de sănătate recomandate, stabilite în liniile directoare ACI privind repornirea şi redresarea afacerilor din aviaţie, în recomandările Grupului de Acţiune al Consiliului Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale, precum şi cu cele mai bune practici din industrie”, se arată în scrisoarea de felicitare trimisă CNAB de Luis Felipe de Oliveira, directorul general al ACI World.

„Această acreditare reprezintă un pas important în menţinerea încrederii pasagerilor, dar şi a angajaţilor de pe aeroport (ai noştri sau ai altor entităţi – companii aeriene sau de handling, instituţii ale statului etc.) că am luat şi continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei lor. Este, totodată, un pas important în eforturile noastre de redresare a activităţii şi revenire la normal a industriei aviatice, grav afectată de pandemie”, a spus Florin Dimitrescu, directorul general al CN Aeroporturi Bucureşti.

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *