gazduire web create web design

Administraţia Donald Trump adoptă noi sancţiuni contra Chinei din cauza crizei din Hong Kong

Administraţia Donald Trump adoptă noi sancţiuni contra Chinei din cauza crizei din Hong Kong
gazduire web create web design

Administraţia Donald Trump a adoptat noi sancţiuni contra Chinei din cauza crizei din Hong Kong. Sancţiunile vizează 14 parlamentari chinezi. Măsura este o reacţie la decizia Guvernului din Hong Kong de excludere a patru parlamentari prodemocraţie.

 

Administraţia Donald Trump a decis impunerea de noi sancţiuni împotriva Chinei din cauza crizei din Hong Kong, anunţă Departamentul american al Trezoreriei, conform agenţiei Reuters.

Washingtonul a dispus sancţionarea a 14 membri ai Congresului Naţional al Poporului din China, ca reacţie la decizia Guvernului din Hong Kong de excludere a patru parlamentari prodemocraţie în virtutea unei legi aprobate de Beijing.

Comisia Permanentă a Parlamentului Chinei a aprobat la începutul lunii noiembrie o lege care permite Guvernului pro-Beijing din Hong Kong să anuleze mandatele parlamentarilor care susţin independenţa. Imediat după această decizie, Guvernul din Hong Kong a decis anularea mandatelor a patru deputaţi ai opoziţiei – Alvin Yeung, Kwok Ka-ki, Dennis Kwok şi Kenneth Leung. Ca reacţie, ceilalţi 15 parlamentari ai opoziţiei au anunţat că demisionează.

Uniunea Europeană a cerut Administraţiei Chinei să revină asupra deciziilor care au condus la anularea mandatelor parlamentarilor prodemocraţie din Hong Kong.

Administraţia de la Beijing a impus în iunie o nouă lege privind siguranţa naţională în regiunea semiautonomă Hong Kong, o măsură condamnată dur de Statele Unite, Marea Britanie, Uniunea Europeană, precum şi de organizaţiile pentru drepturile omului. Zeci de disidenţi au fost arestaţi în virtutea noii legi privind siguranţa naţională.

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *