Acer a fost lovită de un atac de tip ransomware. Hackerii cer o recompensă uriaşă

Acer a fost lovită de un atac de tip ransomware. Hackerii cer o recompensă uriaşă
gazduire web create web design

Acer, producătorul de computere, a fost victima unui atac de tip ramsomware. Atacatorii au blocat sistemele companiei şi cer o recompensă de 50 de milioane de dolari. Este cel mai mare atac de acest tip de până acum.

 

 
Dacă pentru restul lumii pandemia a fost un chin, hackerii au avut un an pe cinste. Numărul atacurilor a crescut, iar în acest weekend a avut loc unul dintre cele mai mari de până acum. 

Victimă a fost de data aceasta producătorul de computere, Acer. O grupare recunoscută de hackeri, numită REvil, a reuşit să profite de o vulnerabilitate din sistemul Microsoft Exchange şi s-a infiltrat în sistemele Acer. Astfel, compania nu mai are control asupra propriilor date. Ca să o facă trebuie să plătească 50 de milioane de dolari.

Este cel mai mare atac de tip ramsomware cunoscut până acum publicului. Atacatorii le-au dat termen celor de la Acer până pe 28 martie să plătească sau vor transmite pe internet datele furate. Motivul pentru care companiile plătesc în astfel de cazuri îl spune expertul Bitdefender.

„În general atacatorii care folosesc ransomware oferă aceste chei înapoi, fie că sunt funcţionale sau nu, pentru că dacă nu ar face-o, alte potenţiale victime în viitor nu ar plăti”, a declarat Silviu Stahie, expert securitate cibernetică Bitdefender.

 

 

 

Sursa

administrator

    Related Articles

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *