A otrăvit apa cu un computer. Câteva mii de persoane au fost în pericol

A otrăvit apa cu un computer. Câteva mii de persoane au fost în pericol
gazduire web create web design

Un hacker s-a infiltrat în sistemul de apă potabilă dintr-un oraş cu 13.000 de rezidenţi. El a modificat chimicalele din apa potabilă, aceasta devenind toxică. Autorităţile au depistat imediat problema şi au remediat situaţia înainte să fie cineva otrăvit.

 

 
Câteva mii de persoane au fost în pericol să fie otrăvite de apă de la chiuvetă. Asta după ce un hacker s-a infiltrat în sistemul de tratare a apei şi a schimbat doza de hidroxid de sodiu.

S-a întâmplat într-un oraşel mic din Florida numit Oldsmar. Un operator de la uzina de tratare a apei potabile a detectat cum o persoană s-a infiltrat de la distanţă în sistem. A durat mai puţin de 5 minute. După ce a fost făcută o verificare, s-a descoperit că hackerul schimbase doza de hidroxid de sodiu care să ajungă în apă. De la 100ppm la peste 11 mii! Operatorul a schimbat imediat dozajul înainte să se întâmple un dezastru. Durează între 24 şi 36 de ore ca o astfel de setare să aibă efect. Momentan, nu este cunoscută identitatea hackerului, însă FBI şi Serviciile Secrete au pornit o investigaţie.

”Dacă pui o asemenea cantitate din această substanţă în apa potabilă nu e un lucru bun. Nu este un accident când modifici de la 100 de părţi la un milion cu o substanţă caustică, Consecinţele pot fi serioase,” a spus Bob Gualtieri, şerif Pinellas County.

”Protocoalele pe care le avem stabilite funcţionează. Asta este vestea bună,” a adăugat şi Eric Seidel, primarul oraşului.

 

 

 

Sursa

administrator

    Articole Similare

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *